OnePlus 12, 24 GB RAM iddiasıyla heyecanlandırdı

OnePlus 12

Aralık ayında piyasaya sürülecek OnePlus 12 hakkında ortaya çıkan son bilgiler, bu yılın en iddialı telefonunun yolda olduğunu gösteriyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden OnePlus akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Amiral gemisi akıllı telefonlarının en son üyesi olan OnePlus 11’i ocak ayında kullanıcılarla buluşturan şirket, bu serinin yeni üyesini piyasaya sürmek içinse 2024’ün ocak ayını beklemeyecek. Hatırlarsanız kısa süre önce ortaya çıkan bilgilerle birlikte OnePlus 12’nin aralık ayında tanıtılacağı büyük ölçüde kesinleşmişti.

Biz telefonun aralık ayında resmi olarak tanıtılması için beklerken, telefona dair sızıntılar da üst üste gelmeye devam ediyor. Daha birkaç gün önce sızdırılan kamera özellikleriyle gündeme taşınan OnePlus 12, bu kez de diğer teknik özellikleriyle gündem oldu. Çünkü ortaya çıkan son bilgiler, OnePlus’ın heyecan verici bir telefon hazırladığını gösteriyor.

OnePlus 12 2

Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacağı büyük ölçüde kesinleşmiş olan OnePlus 12 hakkında daha önce gelen sızıntılar telefonun 16 GB’lık LPDDR5X RAM’e sahip olacağını söylüyordu. Ancak bugün gelen yeni bilgilere bakılırsa telefon daha da iddialı özelliklere sahip olacak. Çünkü telefonun en üst versiyonunda 24 GB RAM olacağı söyleniyor ki bu iddia doğru çıkarsa OnePlus’ın yeni amiral gemisi piyasadaki en yüksek RAM’e sahip telefonlardan biri olur.

Öte yandan telefonun daha önce beklendiği gibi 6.7 inçlik bir ekrana değil. 6.82 inçlik LTPO AMOLED bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. 1440 x 3168 çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Telefondaki bir diğer geliştirme de dahili depolama alanında olacak. Telefonun 24 GB versiyonunda dahili depolama alanının 1 TB olacağı söyleniyor.

OnePlus’ın yeni amiral gemisi, arka kamerasıyla da oldukça iddialı geliyor. Geçtiğimiz günlerde gelen son sızıntı, OnePlus 12’nin üçlü arka kamerasının üç etkileyici lensi bir araya getireceğini doğruladı. 50 megapiksellik ana lense, 50 megapiksellik geniş açılı lens ile 64 megapiksellik telefoto kamera eşlik edecek. Böylece ilk kez bir OnePlus telefonunda telefoto kamera kullanılmış olacak. Bu telefoto kameranın OmniVision OV64B olacağı söyleniyor. Öte yandan 50 megapiksellik ana lens ise Sony IMX966 olacak.

PlayStation Plus’a bu ay eklenecek oyunlar belli oldu