5 yaş ve üzeri çocuklar için covid aşısı isteği!

YouTube, aşıyla ilgili yanlış bilgi içeren tüm içerikleri yasaklıyor

Pfizer ve ortağı BioNTech Perşembe günü ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne COVID-19 aşılarının 5 ila 11 arasındaki çocuklarda kullanılması için resmi bir talepte bulundu.

5 yaş ve üzeri çocuklar için covid aşısı isteği! Geçen ay Pfizer, klinik denemesinden elde edilen en önemli sonuçların COVID-19 aşısının 5 ila 11 yaş arası çocuklarda güvenli ve etkili olduğunu gösterdiğini söyledi.

Pfizer-BioNTech aşısı,  ABD Gıda ve İlaç Dairesi  tarafından 16 yaş ve üzeri kişiler için Ağustos ayında tam olarak onaylandı , ancak hala 12 ila 15 yaş arası çocuklar için acil kullanım izni olmadan kullanılamıyor. Pfizer, bu anlamda ABD’de 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmasına izin verilen tek aşı olmaya devam ediyor.

asi

5 yaş ve üzeri çocuklar için covid aşısı isteği!

Resmi başvuru beklentisiyle, FDA geçtiğimiz hafta   Pfizer’in COVID-19 aşısının 5 ila 11 yaş arası çocuklarda kullanımını tartışmak üzere 26 Ekim’de bir danışma komitesi toplantısı planladı.

FDA komisyon üyesi olan Janet Woodcock;”Diğer pediatrik aşılarla ilgili engin deneyimimizden, çocukların küçük yetişkinler olmadığını biliyoruz ve daha genç bir pediatrik popülasyonda kullanılan aşının güvenliğini ve etkinliğini desteklemek için sunulan klinik araştırma verilerinin kapsamlı bir değerlendirmesini yapacağız.” İfadelerini kullandı.

26 Ekim’de toplanacak olan kuruldan çıkacak sonucu merakla bekliyoruz. Hali hazırda ülkemizde de 18 yaş ve üstü kişilere covid 19 aşısı uygulanıyor. Bu yaş sınırı 5’e düşer mi bunu önümüzdeki süreçte öğrenmiş olacağız.

Yeni Sony hoparlörü büyük dikkat çekiyor: Boynunuza takabilirsiniz