2. el otomobiller de zamlanıyor

dolar kuru otomobil fiyatlarını OSD

ÖTV zammından sonra 2. el otomobillerin fiyatları da arttı. Görünen o ki 2. el otomobiller yıl sonuna kadar bir tık daha pahalanacak.

2020’de hem sıfır, hem de 2. el otomobillerin fiyatı önemli ölçüde arttı. Bu artış sonrası genel beklenti Eylül ayı gibi bir ÖTV indiriminin gelmesiydi. Fakat tam tersi bir durum yaşandı. Gümrükten giriş fiyatı 130.000 TL olan otomobillerden alınan ÖTV vergisi yüzde 60’tan yüzde 80’e yükseltildi.

Doğal olarak bu durum otomobillerin fiyatlarına hemen yansıdı. Zaten Türkiye’de alınabilecek, eli yüzü düzgün otomobillerin giriş fiyatı 130.000 TL’yi buluyor. Bu bağlamda en çok satan modellerin zamlandığını söylemek yanlış olmaz.

130.000 TL üzeri otomobillere gelen ÖTV zammı sonrasında 2. el otomobil fiyatları da arttı. Bu artış özellikle Premium segmentindeki otomobillerde yaşandı.

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’deki 2. el otomobillerin fiyatları, yıl sonuna kadar artmaya devam edecek.

2. el otomobiller yıl sonuna kadar daha da zamlanacak

Hali hazırda 2. el otomobillerde fiyatların düşmesine yönelik bir beklenti söz konusu. Fakat yetkili isimler bu beklentilerin pek de yerli olmadığı konusunda hem fikirler. Pek çok isim fiyatların yıl sonuna kadar düşmesini beklemiyor. Hatta fiyatların daha da artacağı konuşulmakta. Lüks araçlarda yüzde 20’lik, diğer araçlarda ise yüzde 10’luk bir artış yaşanacağı ön görülüyor. Eğer bir otomobil alma düşünceniz varsa bunu fazla ertelememenizi tavsiye ederiz.

Şimdi de Peugeot 1008 geliyor