Peugeot 1008 geliyor! SUV sınıfına yeni oyuncu!

Peugeot 2008 fiyatları ciddi şekilde zamlandı

Peugeot SUV sınıfı için yeni bir model için geri sayıma geçti. İşte Peugeot 1008 ile ilgili ilk detaylar.

Son yıllarda SUV segmentindeki araçların gittikçe daha popüler olduğu gerçeğini görmezden gelemeyiz. Elbette bu bir tesadüf değil. Genel itibariyle hatchback olarak nitelendirilen otomobilleri küçük bulanlar tercihlerini sedan yerine SUV modellerinden kullanmaya başladılar.

Şimdiye kadar SUV pazarında Nissan’ın önemli bir avantajı vardı. Fakat Peugeot 2008 ve 3008 modelleriyle bu avantajı kendi lehine çevirmeyi başardı. Hatta uzun bir süredir Türkiye pazarının lideri olan Qashqai’yi bile geride bıraktı.

SUV tarafında hayli parlak bir görüntü çizen Peugeot yola bu şekilde devam etmeyi düşünüyor diyebiliriz. Son dönemde 108 serisini yenilemeyi düşünmeyen Fransız otomobil devi, küçük bir operasyonla 108’i 1008 olarak kullanıcıların beğenisine sunmayı planlıyor.

Şimdi de Peugeot 1008 geliyor

Bilindiği üzere Peugeot’un SUV ailesinin en büyüğü 5008. Ortanca model olarak karşımıza 3008 çıkıyor. B segmentindeki SUV model ise 2008. Eğer aileye 1008 de katılırsa Peugeout A segmenti bir SUV üreten ilk firmalardan biri olacak.

Şimdiye kadar A segmentinde bu tarz modeller üretilmiş olsa da çok fazla tutmadı. Fakat 1008’in ne derece talep göreceğini zaman gösterecek.

Belki de yenilenen 1008 kasası ve özellikleriyle bayanlar için yeni bir alternatif olabilir. Elbette bunu için biraz beklemek gerekecek.

Sıfır otomobil fiyatları hızla artıyor