Lüks sıfır otomobillerin vergisiz fiyatları

lüks otomobiller

#İŞBİRLİĞİ

Şu zamanda sıfır otomobil almak pek de kolay değil. Malum, ülkemizdeki vergi yükü biraz ağır. Peki ya vergiler hiç olmasaydı? İşte lüks sıfır otomobillerin vergisiz fiyatları.

Uzun süredir devam eden ÖTV indirimi Temmuz ayı itibariyle sona erdi. ÖTV oranlarının normale dönmesiyle birlikte araç fiyatları da tekrardan arşa çıktı.

Malum ÖTV ve KDV oranları yüzünden bir araba kendimize alırken, bir araba da devlete almak zorunda kalıyorduk. Nitekim şimdilik bu durumda değişen birşey yok. Fakat vergilerin bu kadar yüksek olması, sıfır otomobil sektörünü ciddi anlamda zor durumda bırakıyor.

Peki ya vergiler olmasaydı? Ya otomobiller vergilerden arındırılmış bir şekilde liste fiyatıyla satılsalardı? Yani cebimizden çıkan para, otomobil satıcılarının cebine giren parayla sınırlı kalsaydı? Lüks otomobil fiyatları ne kadar düşerdi?

Bugün ki yazımızda lüks sıfır otomobillerin vergisiz fiyatları ile karşınızdayız. Elbette oturup tüm arabaların tek tek vergisiz fiyatlarını çıkarmadık. Fakat ülkemizde hayli popüler olan Mercedes, Audi, Volvo ve Volkswagen gibi üreticilerin, bazı modellerinin vergisiz fiyatlarını sizlerle paylaşacağız.

Şimdiden uyaralım. Göreceğiniz fiyatlar ciddi anlamda moralinizi bozabilir. Çünkü lüks sıfır otomobillerin vergisiz fiyat etiketleri, hayli uygun diyebiliriz.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri listemizle başbaşa bırakalım.

NOT: Bazı araçların satış fiyatı döviz kuruyla doğru orantılı olarak ufak çaplı değişiklikler gösterebilir.

Lüks otomobillerin vergisiz fiyatları!

Mercedes CLA 200 AMG (yeni kasa 2019 model)

Mercedes CLA 200 AMG

Vergisiz Fiyatı: 158.845 TL