En ucuz dizel otomobiller Temmuz 2019

dizel

#İŞBİRLİĞİ

Dizel araçlar cep yakmaya devam ediyor. ÖTV indiriminin bitmesiyle en ucuz dizel araç fiyatı 100.000 TL sınırını aştı. İşte Temmuz ayında en ucuz dizel otomobiller!

Ülkemizde genel olarak dizel araçların, benzinli ve hibrit araçlara oranla daha fazla tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bu durumun tek bir nedeni mevcut. O da dizel motorların yakıt tüketimi konusunda daha tasarruflu olması.

Genel bağlamda dizel motorun hem yakıtı daha ucuz, hem de performansı daha yüksek. Yani daha az yakıt ile daha uzun mesafeler kat edebiliyorsunuz.

Dizel araçların tek dezavantajı ise benzinli araçlara oranla çok daha pahalı olmaları. Malum, ÖTV indirimi devam ederken 100.000TL altına dizel motora sahip bir otomobil almak mümkündü. Fakat indirimin sona ermesiyle birlikte fiyatlar da adeta uçuşa geçti.

Sıfır araçta ÖTV indirimi sona erdi!

Kabataslak bir şekilde, giriş seviyesindeki tüm dizel otomobillerin 10.000 TL ve üzeri miktarlarda zamlandığını söylemek yanlış olmaz.

En ucuz dizel otomobiller listemize geçmeden önce şunu belirtmemiz gerekiyor. Mevcut şartlarda 100.000 TL altına sıfır dizel bir araç almanız pek de mümkün değil. Eğer yeni bir ÖTV indirimi gelmezse mümkün de olmayacak.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri Temmuz ayının en ucuz dizel otomobiller listesi ile başbaşa bırakalım.

En ucuz sıfır dizel araçlar

Renault Clio
1 renault clio
Model: Joy 1.5 dCi 75bg
Fiyatı: 118.500 TL