TP-Link Tapo C100 ile ev ve ofisinizi güvence altına alın

trhrtnrt

#İŞBİRLİĞİ

Tapo C100 incelemesiyle karşınızdayız. TP-Link’in bu yeni ürünü, evde ve ofisinizde iyi bir güvenlik çözümü sunuyor.

Tapo C100, şık bir tasarıma sahip ve kullanımı kolay bir ürün. İster bir masada konumlandırın, isterseniz de duvara monte edin. Öncelikle Android ya da iOS işletim sistemli akıllı telefonunuz için Tapo uygulamasını ücretsiz olarak indirmelisiniz. Sonrasında, kameranızı konumlandırmalı ve açmalısınız. Finalde de uygulama içinde yer alan yönergeleri izleyerek kurulumu kısa sürede tamamlayabiliyor, ardından tercihleriniz doğrultusunda kullanımınızı özelleştirebiliyorsunuz.

Yani evet, güvenlik kameralarını kurmak ve kullanmak her geçen gün biraz daha kolaylaşıyor. Bu olurken de bize sunulan özelliklerin arttığını görmek ayrı bir mutluluk.

98.9 mm kalınlıktaki cihaz, Wi-Fi 2.4GHz bağlantı frekansına sahip. Kablosuz güvenlik tarafında da WPA ve WPA2-PSK çözümlerini sunabiliyor. Kısaca detaylandırmak gerekirse, kablosuz bağlantınız hızlı ve güvenli olarak gerçekleşiyor.

TP-Link Tapo C100 ile ev ve ofisinizi güvence altına alın

Tapo C100 ile 1080p çözünürlükte video kayıtları gerçekleştirebilirsiniz. Cihaz, kayıt yaparken H.264 görüntü sıkıştırma seçeneğini tercih ediyor. Bu da özellikle 720p kameralara kıyasla çok daha net görüntüler demek. Yaptığımız denemelerde, cihazın gün içindeki görüntüleme ve kayıt kalitesini çok beğendik.

Peki ya düşük ışıklı ortamlarda, özellikle de gece olduğunda kayıt ve görüntüleme kalitesi nasıl?

Ürünün gece modunun başarılı olduğunu ve çoğunlukla pek çok detayı rahatlıkla fark edebildiğinizi belirtelim. Böylelikle akşam evde değilseniz bile telefonunuz aracılığıyla evinizi kontrol edebilir ya da örneğin bebeğinizi uyandırmadan takip edebilirsiniz. Tapo C100, gece 20m2 gibi büyük bir alana kadar net görüntüle kaydedip size sunabiliyor.

Peki ne kadar video kaydı gerçekleştirebiliriz? Ürünün yanında bir microSD kart gelmiyor, ama isterseniz 128GB’lık microSD kart sayesinde yaklaşık 16 günlük kayıt arşivi oluşturabilir, daha sonra ihtiyaçlarınız doğrultusunda bu arşivi kontrol edebilirsiniz.

Görüntülerin sesli kaydedildiğini ve gerektiğinde de cihazın üzerinde yer alan hoparlör ve mikrofon sayesinde uzaktan iletişimin de mümkün olduğunu belirtelim.

Tabii ki kameranın tüm özelliklerinden faydalanabilmek ve uzaktan da kontrol edebilmek için Tapo uygulaması çok önemli. Uygulamanın kullanışlı bir arayüzü var. İsterseniz aynı anda birden fazla kamera alarak bunları farklı odalarda konumlandırabilir ve tek uygulama üzerinden yönetebilirsiniz.

TP-Link Tapo C100 ile ev ve ofisinizi güvence altına alın

İsterseniz ürünün “hareket algılama” özelliğini de aktifleştirebiliyorsunuz. Böylece siz evde ya da ofiste yokken bir hareketlilik olursa, kamera bunu hem kaydediyor ve anında size bildirim gönderiyor. İsterseniz hareketin gerçekleştiği esnada kameradan ortama alarm sesi de verilebiliyor. Bunun üzerine siz de hemen telefonunuz üzerinden görüntüleri kontrol edebiliyorsunuz. Güzel bir diğer detay ise, hareket sensörünü belirli noktalar için ayarlayabiliyor olmanız.

Son sözlere gelecek olursak

Ürünün güzel bir tasarımı, iyi görüntüleme kalitesi ve kolay kullanılabilirliği var. Eğer ev ya da ofisiniz için bir güvenlik kamerası arıyorsanız, bu ürüne de göz atmanızı öneririz.

Ürün, ülkemizde 290 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo Watch akıllı saat incelemesi