Huawei’yi köşeye sıkıştırmayı çalışıyorlar

Huawei akıllı telefonlar

Özellikle de kameraları nedeniyle tercih edilen Huawei akıllı telefonlar zor duruma sokulmaya çalışılıyor.

Huawei akıllı telefonları hepimizin en gözdeleri arasında yer alıyor. Hem yenilikçi kamera teknolojisi hem de sürekli yenilenen donanımları sayesinde bu cihazlar çok fazla tercih edilmeye başlandı. Huawei cihazlarının lisans süresi, bugün ile birlikte artık tamamen bitiyor. Bu aynı zamanda şirketin bir daha parça tedarik edememesi anlamına geliyor.

Huawei akıllı cihazları tehlike altında

Huawei; TSMC, Qualcomm, Samsung, Micron ve SK Hynix gibi şirketlerden bundan sonra herhangi bir parça alamayacak. Normal şartlarda Huawei şirketi Google yazılımlarından da yararlanamayacaktı. Ancak Android platformu biraz daha farklı.

Huawei akıllı telefonlar

Android’in açık kaynaklı bir işletim sistemi olması nedeniyle Huawei buradan istediği gibi yararlanabiliyor. Android kullanarak kendi uygulama mağazasını ve mobil servisleri seçebilen şirket böylece en azından bu işin küçük bir bölümü de olsa halledebiliyordu. Şimdi ise esas mesele daha çok donanımdan kaynaklanıyor.

Huawei firması; kendi bellek yongalarını Samsung ve SK Hynix gibi firmalardan tedarik edebiliyordu. İşlemci olarak TSMC tercih edilmişti. Bu şirketlerle çalışmanın tek yolu ise ABD lisansına sahip olmak. Sizce Huawei tüm bu problemleri atlatıp yeniden büyük günlerine ulaşabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.