15 inç’lik MacBook Air geliştirici kayıtlarında ortaya çıktı

123 41

Apple’ın yeni MacBook Air‘ı hakkında dikkat çekici gelişme yaşandı. Bloomberg’ten Mark Gurman’a göre 15 inç’lik yeni model, App Store geliştirici kayıtlarında ortaya çıktı. Uzun süredir hakkında spekülasyonlar dönen dizüstü bilgisayar büyük ihtimal WWDC’de duyurulacak. Cihazın bazı özellikleri de belli oldu.

Apple’la ilgili sağlam bağlantıları olan gazeteci Mark Gurman, 15 inç’lik MacBook Air’ın, App Store geliştirici kayıtlarında tespit edildiğini ve bazı özelliklerinin de ortaya çıktığını açıkladı. Gurman’ın raporuna göre yeni dizüstü bilgisayarda 8 GB RAM ve M2 işlemci var. İşlemci geliştirici kayıtlarında 8 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU’la listelenmiş.

Dizüstü bilgisayarın hangi işlemciyle geleceği belli değildi. Gurman ve birkaç analist M2 işlemci olacağını söylüyordu, fakat farklı kaynaklar M3 işlemcisinin de kullanılabileceğini ileri sürmüştü. Yeni gelişmeyle birlikte 15 inç’lik MacBook Air’da M2’nin olduğu ve M3 işlemcisinin yetişmediği ortaya çıkmış oldu.

macbook air

Geliştirici kayıtlarına göre cihazda macOS 14 işletim sistemi var. Ekran çözünürlüğü de 14 inç’lik MacBook Pro’la aynı görünüyor.

Yeni Air’ın ne zaman satışa çıkacağı belli değil. Tahmini olarak Haziran ayında piyasaya sürülebilir. Bu arada Mark Gurman’a göre Apple, güncellenmiş 13 inç’lik MacBook Air üzerinde de çalışıyor.

WWDC 2023, 5 – 9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinlikte yeni işletim sistemleriyle birlikte karma gerçeklik gözlüğü ve xrOS’nin de açıklanması bekleniyor.

Çin kendi “sosyalist” yapay zekasını geliştirmek istiyor