Apple M4’lü Mac Testlerinde Vitesi Yükseltti

apple 1 1

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın M4’lü Mac’leri test ettiği raporlanmıştı. Mark Gurman bu iddiayı doğruladı ve Cupertino merkezli şirketin süreci hızlandırdığını söyledi.

Mark Gurman’a göre Apple, M4’le donatılmış dört yeni Mac modelinin testlerini hızlandırdı. Geliştirici kayıtlarına bakarsak Mac’lerin üçünde 10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU’ya sahip M4 yongası bulunuyor. Ancak dördüncü modelde 8 çekirdekli CPU ve 8 çekirdekli GPU var ki bu şimdiye kadar görülen M4 konfigürasyonlarından biri değil. M4’lü test Mac’lerinde 16 ve 32 GB bellek yer alıyor.

Yeni nesil iPad Pro’nun 256 ve 512 modellerinde 9 çekirdekli CPU ve 10 çekirdeli GPU’lu M4 işlemcisi var. 1 ve 2 TB’lık modellerinde ise 10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU’lu M4 kullanılıyor. Üst düzey iPad Pro’ların M4 işlemcisi bazı Mac’lerde kullanılacak olan çiple aynı. Geliştirici kayıtlarında üst düzey M4 Pro ve M4 Max işlemcileri hakkında herhangi bir şey yok. Bu bahsettiğimiz işlemcileri de üst düzey MacBook Pro’larda ve Mac mini’de göreceğiz.

Apple

M4’lü Mac mini piyasada olan Mac mini’den daha küçük yeni tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Apple’ın Mac mini’de gerçekleştireceği ilk tasarım yenilemesi olacak.

M4’lü Mac Studio, Mac Pro ve MacBook Air ise 2025’te satışa sunulacak. Mac Studio’nun en üst versiyonunda M3 Ultra işlemcisinin kullanılacağı iddia ediliyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir raporda M3 Ultra yerine M4 Ultra’nın kullanılacağı belirtildi. Bu arada Mac Studio ve Mac Pro aynı iPad Pro serisi gibi 2 yıllık yenileme döngüsüne girmiş görünüyor.

Yüzüklerin Efendisi Animesinden İlk Fragman Yayınlandı