ZTE Axon 50 Ultra resmen tanıtıldı

ZTE Axon 50 Ultra

Uydu bağlantısı özelliği ve etkileyici arka kamerasıyla ön plana çıkan ZTE Axon 50 Ultra, dün düzenlenen etkinlikle resmen tanıtıldı.

Çinli telefon üreticisi ZTE, bir süredir gündemde olan yeni akıllı telefonu ZTE Axon 50 Ultra’yı dün Çin’de düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı. ZTE’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu, uydu bağlantısına sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. BeiDou uydu altyapısının uydu üzerinden mesajlaşma servisini kullanan telefon, bu özelliği sayesinde şebekenin olmadığı alanlarda dahi kısa mesaj ile haberleşmeyi mümkün hale getiriyor.

ZTE Axon 50 Ultra, Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga setinde LPDDR5X RAM ve UFS 3.1 depolama alanı teknolojisi eşlik ediyor. Ayrıca telefonda ZTE tarafından geliştirilen, gelişmiş bir güvenlik çipi de bulunuyor. Yazılım tarafına geldiğimizde ise karşımıza ZTE’nin Android 13 tabanlı işletim sistemi MyOS 13 çıkıyor.

ZTE Axon 50 Ultra 1

Axon 50 Ultra, 6.67 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü FHD+, yenileme hızı ise 144 Hz. Telefonun arka yüzünde üçlü bir kamera sistemi yer alıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 64 megapiksellik Sony IMX787. Ona 50 megapiksellik telefoto kamera ile 50 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Yani anlayacağınız telefon arka kamerasıyla da oldukça iddialı geliyor.

ZTE Axon 50 Ultra, 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 80W. Telefonun ne zaman raflardaki yerini alacağı ya da fiyat etiketinin nasıl olacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

ZTE Axon 50 Ultra 2

Asus ROG Phone 7 ve 7 Ultimate resmen tanıtıldı