YouTube yorumlar kısmına el atıyor

YouTube yorumları

YouTube, yorumlar kısmındaki spam yorumların ve rahatsız edici kullanıcıların önüne geçecek yeni bir sistem devreye sokuyor.

TikTok, Instagram, Twitch, Facebook Gaming derken, içerik üreticilerinin tercih edebileceği platformlar konusunda YouTube’a pek çok rakip çıkmış durumda. Bu yüzden şirketin hem kullanıcıları hem de içerik üreticilerini mutlu edecek yenilikler yapması büyük önem taşıyor. Bu noktada karşımıza çıkan en önemli unsurlardan biri yorumlar kısmı oluyor. Çünkü pek çok içerik üreticisi, YouTube’daki yorumlar kısmının yeterince iyi çalışmamasından şikayetçi. Platformdaki mevcut sistem spam yorumlara büyük ölçüde müsaade ediyor. Bu da yorumlar kısmının sağlıklı çalışmasına engel oluyor. Neyse ki şirket sonunda bu sorunu giderecek adımlar atıyor.

YouTube Music 2022 Özeti bugün yayınlanmaya başlıyor

Şirket tarafından yayınlanan son açıklamaya göre, bundan sonra YouTube videolarının yorumlar kısmında spam mesajlara geçit vermeyecek yeni bir sistem devreye sokulacak. Bu yeni sistemde, platformun yorum kurallarına uymayan ya da spam yapan kullanıcılar uyarılacak ve kuralları ihlal eden yorumları otomatik olarak platformdan kaldırılacak. Bu yeni güncellemenin platformdaki deneyimi daha da iyileştireceğine inanılıyor. Özellikle içerik üreticilerinin bu değişiklikten memnun kalacağına şüphe yok.

Bu yeni sistemde sadece spam değil, hakaret ya da rahatsız edici ifadeler içeren yorumlar da engellenecek. Eğer bir kullanıcı üst üste böyle yorumlar yazarsa, 24 saate kadar yorum yazması engellenecek. Yapay zeka destekli bu özellik şimdilik sadece İngilizce dili için geçerli. Ancak şirket çok yakında diğer dillerde de aynı hizmeti sunmayı hedefliyor.

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried tutuklandı