Tesla yatırımcıları Elon Musk’a kızgın

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra, başında yer aldığı Tesla’da işleri ihmal etmesi yatırımcıları kızdırdı.

Elon Musk her zaman tartışmalı açıklamalara imza atan bir isim olsa da yakın geçmişe kadar daha çok insanların hayranlıkla baktığı, basında da bu şekilde lanse edilen bir isimdi. Ancak Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte bu durum tam tersine döndü. Öyle ki bugün artık ABD’de en nefret edilen isimler arasında Elon Musk da yer alıyor. Nitekim Musk daha bu hafta San Francisco’da sahneye çıktığı bir etkinlikte seyirciler tarafından dakikalarca yuhalandı.

Şu sıralar ne yapsa tepkiyle karşılaşan Musk, Twitter girişimiyle eski şirketleri Tesla ve SpaceX’i de zor bir duruma sokmuş durumda. Bu da tahmin edeceğiniz gibi yatırımcılar nezdinde çok hoş karşılanmadı. Özellikle Tesla yatırımcıları arasında Musk’a tepki gösterenlerin sayısı hızla artıyor.

Tesla insansı robotlarını

The Wall Street Journal’ın haberine göre Tesla yatırımcıları Elon Musk’a kızgın. Bunun başlıca sebebi ise şirketin finansal olarak zorlu bir dönemden geçtiği bu günlerde Musk’ın şirketi büyük ölçüde terk edip Twitter’a odaklanması. Wall Street Journal tarafından paylaşılan bilgilere göre birçok yatırımcı Musk’ın yeni oyuncağı olan Twitter ile oynamak için eski şirketini ihmal ettiğini düşünüyor. Böyle düşünen isimlerden biri olan yatırım fonu yöneticisi Gary Black, bu hafta bir tweet atarak “Şu anda şirketin başında kimse yok.” diyerek isyan etti.

Bunun da şirkete ve dolayısıyla yatırımcılara pahalıya mal olduğu düşünülüyor. Nitekim daha bu hafta şirketin hisseleri bir kez daha ciddi bir düşüş yaşadı. Gidişata bakılırsa önümüzde haftalarda da düşüş devam edecek. Musk ise Twitter’a odaklanmaya devam ediyor. Şimdi akıllardaki soru yatırımcıların bu tavra daha ne kadar tahammül edeceği.

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried tutuklandı