Corona virüsü ile mücadele YouTube desteği aldı

Corona virüsü ile mücadele

Dünyanın gündemini büyük oranda meşgul eden Corona virüsü ile mücadele son hız devam ediyor. YouTube tarafından ilginç bir sistem deneniyor.

Hem YouTube hem de diğer platformlar aracılığıyla paylaşılan içerikler çok ciddi bir sayıya ulaştı ve Corona virüsü ile mücadele bunun önemli bir parçası oldu. Özellikle de video içerikleri beklenenin çok üzerinde talep gördü. Bu durum aynı zamanda bilgi kirliliği denilen problemi de ortaya çıkardı. YouTube işte tam da bu nedenden dolayı 11 Şubat tarihinden itibaren corona virüsü konusunu son derece hassas olarak gördüğünü açıkladı.

YouTube insan sağlığını korumak istiyor

Dünya genelinde binlerce kişinin öldüğü Corona virüsü salgını büyük bir merak konusu oldu. Çoğu kişinin hem YouTube hem de Google gibi platformlarda bu virüsü aratması içerik hazırlayanların iştahını kabarttı.

Corona virüsü ile mücadele youtube

YouTube hem reklam verenleri hem de platformdan video izleyenleri korumak için çok önemli bir karar aldı. Bundan sonra Corona virüsü ile ilgili videolar reklam alamayacak. Böylece videolarından kazanç sağlayamayan youtuberlar bunu sadece gönüllülük için yapmış olacak. Ayrıca reklam verenler de YouTube tarafından dolaylı yoldan korunacak.

YouTube Music şarkı sözlerini gösterecek!

Birçok YouTube içerik üreticisi Çin gibi tehlikeli ülkelere giderek bu hastalık ile ilgili videolar hazırlıyordu. Konuyla ilgili doğru bilgiler veren kanallar bulunduğu gibi aynı zamanda sadece kazanç amacında olan videolar da bulunuyordu. YouTube bunu engellemek için Corona virüsü ile ilgili videolara reklam engeli koydu. Bu engel şimdilik sadece YouTube kanalları için yapılacak. Bilgi veren gerçek platformlar ise engellenmeyecek. Sizce YouTube tarafından getirilen bu yasak doğru bir karar mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.