YouTube yeni arayüzü yorumlar bölümünün yerini değiştirdi

YouTube algoritmaları Sedat Peker

Dünyanın en çok kullanılan video paylaşım platformlarında YouTube yeni arayüzü ile birlikte kullanıcılarına ilginç bir tasarım sunuyor. Bildiğiniz üzere şirket dünyanın en çok arayüz değiştiren platformlarından bir tanesi olarak biliniyor.

Bundan kısa bir süre önce Google tarafından duyurulan YouTube yeni arayüzü ilginç değişikliklerle geliyor. Şirketin daha önceden sıkça bahsettiği yeni dizayn daha çok yorumlar bölümünün yerini değiştirecek. Google yeni güncellemeler ile birlikte, önerilen videoları hemen açıklama bölümünün altına getirmişti. Şimdi ise bundan vazgeçiyor gibi görünüyor.

YouTube yeni tasarımla geliyor

Şu anda yayında olan 15.14.33 sürümünde test edilen bir özelliğe göre YouTube yeni tasarımında, yorumlar kısmının açıklama bölümünün hemen altına yerleştirileceği görülüyor. Böylece kullanıcıların, yorumlara çok daha kısa bir şekilde ulaşması sağlanmak isteniyor.

YouTube yeni arayüzü geldi

Bu güncellemenin daha çok akıllı televizyon üzerinden YouTube izleyen kişiler için tasarlandığı ifade ediliyor. Bazı kullanıcılar platformun ilk etapta, önerilen videoları açıklama altına yerleştirmesini doğru bulmamıştı. Şirket eleştirileri haklı bulmuş gibi görünüyor. Sosyal medya platformları üzerinden gelen eleştirilere YouTube kulak veren bir uygulama olarak biliniyor.

YouTube, koronavirüs sebebiyle görüntü kalitesini düşürme kararı aldı

YouTube güncellemeleri, bildiğiniz üzere bütün kullanıcılara hemen ulaşmıyor. Belirli bir süre sonra kullanıcıların tamamı bu güncellemeyi kullanabiliyor. Sadece YouTube değil, aynı zamanda diğer Google platformları için de aynı kuralın geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Muhtemelen kısa bir süre içerisinde bütün YouTube kullanıcıları bu özelliği alabilecek. Eğer bu yeni özelliği kullanma fırsatınız olursa, fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.