YouTube yeni özelliği ile müzisyenleri sevindirdi

Google, Rus parlamentosu YouTube kanalını engelledi

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan YouTube, yeni özelliği sayesinde konumunu iyice kuvvetlendirecek.

YouTube yeni özelliği ile müzisyenleri sevindirdi. YouTube’u diğer platformlardan ayıran çok önemli bir özelliği var o da kendine ait bilinen ve kökleşmiş bir reklam alt yapı sistemine sahip olması. Google’ın reklam yayıncılığı markası olan Adsense sayesinde içerik üreticileri için tüm platformlar arasında en düzenli ve sistematik gelir elde edilen platform konumuna yükselen YouTube, bu sayede her geçen gün daha büyük ve daha güçlü bir sosyal medya platformu haline geliyor.

Bununla birlikte şirketin sadece elindeki kozlara güvenmekle kalmadığını ve sürekli yeni güncellemelerle hem kullanıcılarını hem de içerik üreticilerini memnun etmek istediğini biliyoruz. Amerikalı sosyal medya devi tarafından bu kapsamda atılan son adım ise Creator Music uygulaması oldu.

youtube dislike

Aslında Google tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan bir açıklamayla, bundan sonra müzisyenlerin de YouTube’dan önemli tutarlarda kazanç sağlayabilecekleri müjdelenmiş ancak bu konuda çok fazla detay verilmemişti. İşte YouTube tarafından dün tanıtılan Creator Music, bir taraftan müzisyenler için gelir kapısı olma potansiyeli taşırken, diğer bir taraftan ise içerik üreticilerinin işlerini fazlasıyla kolaylaştıracak.

YouTube

YouTube yeni özelliği ile müzisyenleri sevindirdi

Peki Creator Music tam olarak nedir? Eğer daha önce hiç YouTube’a video yüklediyseniz, burada en önemli sorunun telif hakkı olduğunu da biliyorsunuzdur. Görüntü tamamen size ait olsa bile arka fonda kullanılan müzik sizin telifinizde değilse, o zaman önce videonuz platformdan kaldırılır daha sonra ise size bir ikaz yollanır. Belli sayıda ikaz alan içerik üreticileri ise sistemden ya kısmen ya da tamamen dışlanır. İşte Creator Music, bu arka fon müziği arayışını sonlandıracak.

YouTube, podcast işini ciddiye almaya başladı!

Bundan sonra müzisyenler kendi müziklerini Creator Music ile sisteme tanımlayacaklar ve içerik üreticileri de belli bir ücret karşılığında bu müzikleri kendi videolarında kullanabilecekler. Bu sayede hem içerik üreticilerinin işleri görülmüş olacak hem de müzisyenler kazanç sağlayacak. Son olarak bu özelliğin şu an test aşamasında olduğunu ancak önümüzdeki birkaç hafta içerisinde kullanıma sunulacağını belirtelim.

Onlyfans yıldızı 700’den fazla kişiyle ilişkiye girdi