Yeni iPhone 7 reklamı Anılar’a odaklanıyor

iphone 7

Apple, geçtiğimiz Eylül ayında satışa sunduğu iPhone 7 ve 7 Plus modeli için yeni bir reklam filmi yayınladı. İşte reklam filminin ayrıntıları.

Apple, son zamanlarda reklam stratejisini bütünüyle değiştirdi. Cupertino merkezli şirket, hazırladığı reklam filmlerini daha çok kendi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıyor. Yani eskisi gibi TV odaklı reklam filmleri hazırlamıyor. Yeni hazırlanan reklam filmlerinin bir diğer özelliği ise, tanıtıcı olmasının yanı sıra aynı zamanda da öğretici olması.Geçtiğimiz gün YouTube üzerinden yayınlanan yeni iPhone 7 reklamı da bu yeni stratejiye güzel bir örnek teşkil ediyor.

Yine Apple’ın resmi YouTube hesabı üzerinden yayınlanan reklam filmi, güncel iPhone modellerinde bulunan Anılar özelliğine odaklanıyor.

Fotoğraflar uygulamasında bulunan Anılar sekmesinin ne işe yaradığı ve nasıl kullanılacağı bu reklam filminde net bir şekilde gösterilmiş durumda. Dilerseniz ilgili reklam videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bilindiği üzere Apple, daha önce de iPad modelleri için benzer bir reklam stratejisi uygulamıştı. Hazırladığı kısa videoları kendi YouTube hesabı üzerinden paylaşan şirket, iPad’in diğer tabletlerden ve masaüstü PC’lerden üstün olan özelliklerini ön plana çıkartmıştı.

Apple’ın bu yeni reklam stratejisinin ne derece başarılı olduğu bilinmez. Fakat diğer seçeneklere nazaran çok daha hesaplı olduğu kesin. Şu an dünyanın en fazla nakit rezervine sahip olan bir firmanın, bu tarz şeylerin hesabını yapıp yapmayacağı da başka bir soru işareti.

Apple’ın sızıntıları önleme toplantısı sızdırıldı!