Facebook Notlar güncellendi!

facebook notlar guncellendi

Uzun süredir ön plana çıkmayan Facebook’un Notlar özelliği artık güncellendi. 2010 yılından beri ilk kez güncellenen Facebook Notlar, ünlü sosyal ağın yeni planının bir parçası olabilir. Detayları haberimizde.

facebook-notlar-guncellendi

Facebook’un bir süredir hiç gündeme getirmediği servisi “Notlar”, kullanıcıların daha uzun gönderiler paylaşmasına olanak tanıyordu. Daha uzun gönderilerin ana akış yerine burada paylaşması hem kaybolmasını engelliyor hem de farklı türde bir içerik olduğunu gösteriyordu. Ancak bu özellik son derece sadeydi ve 2010 yılından beri güncellenmemişti.

Facebook, geçtiğimiz Cuma günü resmi blog sayfasında Notlar özelliğini güncellediğini duyurdu. Yeni bir metin editörü ve farklı bir arayüzle güncellenen Notlar, artık bir blog mantığında işleyecek. Gelişmiş yazım editörü ve yeni tasarımı sayesinde Facebook Notlar, kişilerin kendi blogları gibi kullanılabilecek. Mobil tarafta Facebook uygulaması tarafından da desteklenen bu özellik sayesinde kullanıcılar çok daha etkili Notlar paylaşabilecek. Notların içerisine görsel yükleme, kapak görseli seçme gibi detayların eklendiği özellik dikkat çekiyor.

Facebook’un bir süredir içerik işine girmek istediğini biliyoruz. Firmanın geçtiğimiz günlerde Signal isimli yeni servisini sizlerle paylaşmıştık. Anlık sosyal medya analizinin yapılmasına olanak tanıyan bu servis firmanın bu yöndeki çalışmalarından bir tanesiydi.

YouTube Ekim’de ücretli oluyor!