Tesla Mercedes rekabeti yeni bir boyuta taşınıyor

Tesla Model Y

Otomotiv sektörünün en önemli isimlerinden biri olan ve elektrikli araç kategorisinde 1 numara olarak gösterilen Tesla, psikolojik üstünlüğü kaybetmiş olabilir.

Tesla Mercedes rekabeti yeni bir boyuta taşınıyor. Tesla denildiğinde akla gelen ilk şey elektrikli araçlardır. Ancak daha da önemlisi ise elektrikli araç denildiğinde akla gelen ilk markanın Tesla olmasıdır. İşte bu algı sayesinde, sektörün en önemli ismi konumuna yükselen Amerikalı otomotiv devi, çok önemli bir kategoride öncülük vazifesini Mercedes’e kaptırmış gibi görünüyor.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Sektörü yakından takip edenlerin hatırlayacağı üzere Tesla, birkaç yıl önce ilk elektrikli tır modeli Tesla Semi’yi resmen tanıtmıştı. Dünyanın ilk elektrikle çalışan tır modeli olması beklenen Semi bir türlü kendini gösteremeyince, bu unvan da Mercedes tarafından tanıtılan eActros LongHaul’a kaptırılmış oldu.

George Soros Tesla

Tesla Mercedes rekabeti yeni bir boyuta taşınıyor

Dün gerçekleştirilen IAA Transportation Fuar’ında tanıtılan Mercedes eActros LongHaul, 600kWa’lık bataryaları sayesinde adeta dosta düşmana selektör yapıyor. Tek bir şarjla 500km’nin biraz üzerinde yol alabilen bu araç için seri üretime 2024 yılında başlanacağı duyuruldu. Tabi akıllara bu kadar büyük pil kapasitesine sahip bir aracın ne kadar sürede şarj olacağı da takılabilir.

Mercedes tarafından yapılan açıklamaya göre, sadece 30 dakikalık bir şarj sayesinde aracın batarya doluluk oranı %20’den %80’e çıkabiliyor ki bu da son derece verimli bir şarj süreci manasına geliyor.

Tesla

Öbür yandan Tesla’dan ise hala ses yok. Tesla Semi modelinin ne zaman seri üretim aşamasına geçeceği ve ne zaman bu aracı yollarda görmeye başlayacağımıza ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan şirket, belki de Mercedes’in dünkü şovunun ardından elini daha çabuk tutmaya karar verebilir.

Razer Leviathan V2 X :  Güçlü etkileyici ses deneyimi