YouTube, Shorts’a daha fazla özellik ekliyor

YouTube, Shorts'a daha fazla özellik ekliyor

YouTube, TikTok ile rekabet edebilmek için Shorts kısmına daha fazla özellik ekliyor. İşte tüm detaylar.

TikTok piyasaya sürüldüğünden beri fazlasıyla ilgi odağı oldu. Kısa video formatı tüm platformlara yayıldı ve YouTube da bunun için Shorts özelliği eklemişti, şimdi ise platform daha fazla özellik ekliyor. YouTube,  kullanıcılara çoğu videoyu yeniden düzenleme ve seslendirme ekleme yeteneği gibi çeşitli Shorts oluşturma araçları yayınladı. Şimdi, video barındırma platformu, oluşturma araçları cephaneliğini daha da genişletme sürecinde. İlk ekleme, kullanıcıların kısa biçimli videoları diğer Kısa Filmler veya normal kliplerle bölünmüş ekran biçiminde kaydetmelerine olanak tanıyan Collab olacak.

YouTube Shorts

Kullanıcıların uygun bir Short veya YouTube içeriğinden Ortak Çalışma videosu oluşturmak için tek yapması gereken, Remix’e basmak ve ardından yeni formatı seçmek olacak. TikTok, elbette uzun zamandır, insanların ekranı birden çok kareye bölmesine izin veren bölünmüş ekran efektine sahip. Video akışı platformu artık kendi platformunda da bunu sunuyor. Özellikler önce iOS kullanıcıları formatı alıyor, ancak Android kullanıcıları takip edecek.

Platform ayrıca, kullanıcıların mevcut Shorts’ları hızlı bir şekilde oluşturmasına ve yeniden düzenlemesine olanak tanıyan bir araç ekliyor. Araç, içerik oluşturuculara yeniden düzenlemek için bir video seçtikten sonra kullanmak istedikleri bölümün düzenini, yakınlaştırmasını ve kırpılmasını ayarlama yolu sunarak işleri kolaylaştıracak. Kullanıcılar yeniden oluşturdukları video için yeni bölünmüş ekran efektini kullanmayı da seçebilecekler.

3D V-Cache Teknolojisine Sahip İlk Mobil İşlemcisini Duyurdu