YouTube TikTok ile rekabete hazırlanıyor

Youtube tiktok

Google, TikTok’ın kendisi için ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğunun farkında ve buna karşı şimdi önlem almak istiyor. Peki Google’ın planı nedir?

YouTube TikTok ile rekabete hazırlanmak için benzer bir uygulama geliştirerek gençlerin dans etme çılgınlığını kendi platformuna çekmek istiyor olabilir mi?

YouTube TikTok ile başa çıkabilir mi?

ABD’nin Çin’e karşı uyguladığı ticaret ambargolarından nasibini alan TikTok, ABD’deki tüm kamu görevlileri için yasaklı uygulama olarak yer alıyor. Ancak buna rağmen ABD’de TikTok’un kullanımı çok yaygın. Dünya çapındaki kullanıcılarıyla beraber TikTok giderek büyüyor.

Google ise rakibinin önünü kesmek için şimdi Shorts isminde bir özellik veya uygulama hayata geçirmek üzere. Buna göre, kullanıcılar YouTube’un geniş müzik lisansından faydalanarak kendi “kısa” video kliplerini çekip yayınlayabilecekler.

Mount & Blade II: Bannerlord sistem gereksinimleri ne?

Bu yeni yeteneğin hem mini bir uygulama hem de YouTube içinde ayrı bir sekme olarak da hayata geçebileceği vurgulanıyor. Facebook ve Google, daha önce Snapchat’in “benzersiz” bir özelliği olan Hikayeler’ini taklit ederek Snapchat’in önünü kesmeyi başarmışlardı. Şimdi ise büyümesi durdurulamayan TikTok için aynı önlemlerin alınacağı anlaşılıyor.

Peki Çin, TikTok’un ABD’li şirketler karşısında ezilmesine izin verecek mi? Dünya Coronavirüsü ile savaşırken şimdilik bu dans eden ergenler kavgasının gündemi meşgul etmeyeceği kesin. Ancak salgın krizi bittikten sonra Çin’in sosyal medyadaki dev şirketlerini korumak için karşı ataklar yapması da kaçınılmaz görünüyor.

Youtube tiktok