Instagram’ın yeni özelliği kullanıma sunuldu

Instagram CEO'su Adam Mosseri Özür diledi

Hayatına fotoğraf paylaşma platformu olarak başlayan Instagram, yıllar geçtikçe daha farklı hale geldi. Artık insanlar Instagram’dan alışveriş yapabiliyor ve para kazanabiliyor. Geliştiriciler de platformu daha iyi hale getirmek için yeni özellikler ekliyor. Instagram’a birden fazla link ekleme özelliği geldi. Bu yenilik tam olarak nedir? İşte tüm detaylar…

Instagram‘da biyografiye birden fazla link ekleme özelliği geldi. Bundan sonra kullanıcılar Linktree gibi üçüncü parti araçlara gerek duymadan biyografi kısmına 5 taneye kadar bağlantı adresi ekleyebiliyor. Mark Zuckerberg söz konusu yeniliği “En çok talep edilen özelliklerden biri” şeklinde nitelendirdi. Bu durum platformun yeni özellikler konusunda biraz geride kaldığını da gösteriyor. Uzun zamandır kullanıcılar birden fazla link kullanmak ve paylaşmak istiyordu, bunun için Linktree veya farklı paylaşım araçlarından yararlanıyorlardı. Geliştiricilere konu birden çok iletildi. Sonunda yeni özellik aktif hale getirildi.

instagram

Biyografiye bağlantı eklemek oldukça kolay. Şu şekilde yapabilirsiniz:

-Uygulamayı açın ve profilinize gelin
-Düzenle kısmına tıklayın ve profil düzenlemeyi açın
-Açılan menüde biyografi altında bağlantılar yer alıyor, buraya tıklayın
-Harici bağlantılardan link ekleyebilirsiniz

İlk eklediğiniz bağlantı yani link direkt olarak biyografide görünüyor. Geri kalanlar ise açılır içerik menüsünde gizleniyor. Örnek verecek olursak sitemizin Instagram biyografisinde birden fazla bağlantı olsa, “www.donanimgunlugu.com ve diğer iki bağlantı” şeklinde görünüyor. Her ne kadar link paylaşımı 5 taneyle sınırlanmış olsa da, 5 taneden daha fazla bağlantı paylaşacaksınız Linktree uygulamasını da kullanabilirsiniz.

Twitter, politikalarını sessizce değiştirdi