YouTube, yapay zeka destekli yeni özelliğini duyurdu

YouTube, önemli bir güncelleme sundu

Bir sonraki gördüğünüz bir video içeriği açıklaması bir insan tarafından yazılmamış olabilir. YouTube, arama ve izleme sayfalarında görünen yapay zeka tarafından oluşturulmuş video özetlerini test ediyor. İşte tüm detaylar.

Metin, izlemeye değer olup olmadığına karar vermenize yardımcı olmak için bir klibe “hızlı bir genel bakış” sağlamayı amaçlamakta. Şirket, bunların içerik oluşturucuların kendi video açıklamalarının yerini almadığını da belirtti. Yapay zeka tarafından girilen açıklamalar ve içerik oluşturucuların açıklamaları farklı olacak. Test, yalnızca “sınırlı sayıda” İngilizce video ile yalnızca bazı izleyiciler tarafından görülebilecek. Bir YouTube sözcüsü Engadget’e yaptığı açıklamada, nasıl yapılır videoları, alışveriş videoları ve vlog’lar için özetlerin mobil cihazlarda görüneceğini söyledi. Özetleri yapay zeka tarafından yazılan bu videoları dünya çapında göreceksiniz.

YouTube, yapay zeka destekli yeni özelliğini duyurdu

Android Police’in açıkladığı gibi, YouTube son haftalarda kullanıcılara birkaç önizleme özelliği sundu. Bu özelliklerin birinde Shorts yorumlarını tamamen yeni kısa biçimli kliplere dönüştürme seçeneğine de sahip olacaksınız.

Deney, YouTube’un AI tarafından üretilen video bölümlerini test etmeye başlamasından yaklaşık üç yıl sonra geliyor, ancak Google’daki daha büyük bir üretken AI desteğinin parçası olacak. Teknoloji devi, Bard sohbet robotunu tanıttı ve teknolojiyi, her zaman kamu tüketimi için olmasa da elektronik tablo şablonlarından tüm haber makalelerine kadar her şeyi üretmek için kullanıyor. AI desteği tüm platformlara dahil olacak.

3D V-Cache Teknolojisine Sahip İlk Mobil İşlemcisini Duyurdu