Shazam çok kullanışlı yeni özellikler ekliyor!

Shazam çok kullanışlı yeni özellikler ekliyor!

Artık pandemi kısıtlamaları kalkmaya başladığına göre, insanlar canlı müzik performansları izlemek gibi eskiden yaptıkları etkinliklere geri dönmek için can atıyor. Shazam da kendi platformunu geliştirmek için özellikler sunuyor. İşte tüm detaylar.

Shazam müzik severlerin kolayca gidebilecekleri etkinlikleri kaçırmamaları için yakındaki şovları bulmayı kolaylaştıran yeni bir özellik başlattı. Bugünden itibaren, kullanıcılar bir şarkıyı Shazamladığında veya uygulamada ya da web sitesinde aradığında, ilgili konser bilgilerini görecekler. Ayrıca bulundukları yerin yakınındaki yaklaşan gösteriler için indirimde olan biletleri de görecekler.

Shazam çok kullanışlı yeni özellikler ekliyor!

Ancak akıllarında belirli bir sanatçı varsa, platformda yeni Shazam Sanatçı sayfasını başlatabilir ve yaklaşan performansların tarihlerini, saatlerini ve yerlerini görebilirler. Bunlardan herhangi birine dokunmak, takvimlerine herhangi bir etkinlik ekleme yeteneğinin yanı sıra ek tur veya bilgileri gösterecek. Özellik, bu özellik için konser keşif uygulaması Bandsintown’dan gelen bilgileri kullanıyor. Shazam’ın yeni konser özelliği artık iOS ve Android’de mevcut. Apple Music ve Beats Oliver Schusser’den sorumlu Apple Başkan Yardımcısı, “Shazam, müzik keşfinde, sanatçıları ve hayranları birbirine bağlamada uzun bir inovasyon geçmişine sahip” dedi. “Canlı müziğin yeniden ortaya çıkmasıyla birlikte, Shazam kullanıcılarına konserlere erişim sağlamaktan ve sanatçılara daha fazla keşfedilebilirlik sağlamaktan heyecan duyuyoruz.” Shazam’ı 2018’de satın alan Apple, geçen yıl uygulamanın ayda bir milyardan fazla şarkıyı tanımladığını söyledi. Bu özelliği ile Shazam, müzik keşif hizmetini başka bir boyuta taşıdı.

Tesla hava araçları geliştirmeye çalışacak: Yeni teknolojiler tercih ediliyor