TikTok 60 Dakikalık Videoları Test Etmeye Başladı

TikTok karşı hukuki mücadele

Platformuna uzun videolar da eklemek isteyen TikTok, bir süre önce ortaya çıkan 60 dakikalık videoları belli başlı kullanıcılarla test etmeye başladı.

Bugün Instagram ve YouTube gibi devleri bile kıskandıracak bir noktaya ulaşmış olan TikTok, tüm bu başarısını kısa süreli videolara borçlu olsa da şirket sadece bu alana sınırlı kalmak istemiyor. Popüler uygulamanın arkasındaki şirket olan ByteDance, kısa süre önce bir açıklama yaparak, yakında süreleri 60 dakikayı bulan daha uzun videoların platforma eklenebileceğini söylemişti. O dönemde bu, şirketin üzerinde durduğu bir fikirden ibaretti. Ancak bu fikri gerçeğe dönüştürmek için somut adımlar atılması çok uzun sürmedi.

TikTok en hızlı büyüyen sosyal platform seçildi!

Dün gelen haberler, ByteDance’in 60 dakikalık bu uzun videoları TikTok’ta test etmeye başladığını gösteriyor. Bu tarz videolar yükleme hakkı şimdilik az sayıda kişiye tanınmış durumda. Öte yandan bu videoları görebilen kullanıcı sayısı da kısıtlı. Çünkü bu özellik şimdilik test aşamasında. Ancak daha önce de pek çok kez gördüğümüz üzere, ilk başta kısıtlı bir kitleyle test edilen bu yeniliğin zamanla genel kitleye açılması kaçınılmaz gibi görünüyor. Çünkü ByteDance, uzun videolarla YouTube ve Twitter gibi platformlara daha doğrudan rakip olmaya kararlı görünüyor.

Eğer bu özellik genel kitleye açılacak olursa, TikTok bir anda YouTube için çok daha ciddi bir rakibe dönüşebilir. Çünkü bu uygulamada çok sayıda takipçiye sahip olan içerik üreticileri, canlı yayınların kayıtları ya da podcast gibi uzun süreli videolarını da YouTube yerine buraya yüklemeye başlayabilirler.

Call Of Duty: Black Ops 6 Resmen Duyuruldu