YouTube, Rus kanallarının reklam geliri elde etmesini engelliyor

YouTube, Rus kanallarının reklam geliri elde etmesini engelliyor

YouTube, Russia Today (RT) ve bir avuç başka Rus kanalının reklam geliri elde etmesini geçici olarak yasakladı. İşte tüm detaylar.

“Olağanüstü koşullar” ve ülkeye yönelik son yaptırımlar sebebiyle YouTube bir karar aldığını duyurdu. Şirket, Reuters’e, birkaç kanalın platformdaki içeriklerinden para kazanma yeteneğini duraklattığını söyledi. Ek olarak şirket, Rusya bazlı içerik oluşturucuların videolarının kullanıcı tavsiyelerinde daha az görüneceğini duyurdu. Ayrıca ülke hükümetinin talebi üzerine Ukrayna’da Russia Today ve diğer birkaç kanalın artık erişilebilir olmayacağını söyledi. YouTube, Reuters’e kısıtlanmış kanalların tam listesini vermedi.

YouTube, Rus kanallarının reklam geliri elde etmesini engelliyor

Kısıtlamaların bu kanallara ne kadar etki edeceğini söylemek zor. 12 yıllık bir süre içinde Rusya, Russia Today ve diğer devlet bağlantılı kanallar YouTube reklam gelirinden 73 milyon dolar kazandı. Hareket, Facebook ve Twitter’dan gelen tepkilere benzer bir hamle diyebiliriz. Diğer sosyal medya platformları da şu anda Rusya bazlı kanallara tepkilerini koymuş durumda.  Cuma günü, Meta’nın güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher bir açıklama yaptı. Şirketin Ukrayna’nın işgaline yanıt olarak Rus devlet medyasının reklam yayınlamasını veya diğer para kazanma özelliklerini kullanmasını yasakladığını söyledi. Aynı gün Twitter, güvenilir bilgileri daha iyi vurgulamak ve yanlış bilgilerle mücadele etmek için Ukrayna ve Rusya’daki tüm reklamları askıya aldığını söyledi. Bölgedeki hareket devam ederken sosyal medya şirketleri nasıl hamle alacak göreceğiz.

Twitter Ukrayna Savaşı’nda sınıfta kaldı: Yanlış hesaplar engellendi