Rusya Booking.com için düğmeye bastı!

Rusya Booking.com

Rusya Booking.com için soruşturma başlatmaya hazırlanıyor. Rusya da Türkiye gibi Booking.com’un haksız rekabet oluşturduğunu iddia ediyor.

Booking.com, Rusya’nın Federal Antimonopoly Service (FAS) dikkatini çeken en son ABD merkezli teknoloji şirketi oldu. Rusya ajansı; rekabete aykırı olduğu düşünülen Booking.com’u araştırmayı planladığını söyledi.

Rusya ile Booking.com’un arası açılabilir

Rusya’da, şirketin oteller ve pansiyonlarla yaptığı sözleşmenin, rakip web sitelerinde daha iyi fiyatlar sunmalarına izin verilmediği biliniyor. Federal Antimonopoly Service, şirketi 12 Kasım’da uygulama hakkında uyardığını, ancak yanıt vermediğini söyledi.

Akbank mobil uygulaması ile 0 faizli 6 ay taksitli iPhone kredisi veriyor!

Reuters’e göre; Federal Antimonopoly Service, Booking.com’un Rusya’nın tekel karşıtı yasalarını çiğnediğini tespit ederse, şirket para cezasının bir parçası olarak ülkede elde ettiği gelirin yüzde 15 kadarını ödemek zorunda kalabilir.

Rusya Booking.com

Soruşturma, Booking.com’un Avrupa Komisyonu ile web sitesinde indirimleri nasıl pazarlayacağını değiştirmek için anlaşmasından bir hafta sonra gerçekleşti. Booking.com daha sonra ülkede iş yapma şeklini değiştirmek zorunda kalırsa, bunu yapmak zorunda olan ilk ABD şirketi olmayacak. 2017’de Google, Rus Android kullanıcılarına yeni bir telefon kurarken Yandex’i varsayılan arama motoru olarak seçme seçeneği sunmaya başlamıştı.

Android 11 4 GB video sınırını ortadan kaldırıyor!

Rusya ve Çin’in son yıllarda Amerika’ya teknoloji konusunda bağımlı olmaktan kurtulmak istedikleri aşikar. Bu konuda kendi teknolojilerini ve altyapılarını geliştiren bu iki ülke önümüzdeki 10 yıl içerisinde tamamen Amerika’dan teknoloji konusunda bağımsız hale gelecek gibi görünüyor.