Twitter, 200’den Fazla Propaganda Hesabını Yasakladı

Twitter 200den Fazla Propaganda Hesabını Yasakladı

Dünyadaki en büyük sosyal ağlardan olan Twitter, bugün Rusya ile bağlantılı olarak propaganda yapılan ve yanlış bilgiler paylaşılan 200 hesabı kapattı.

Twitter, ABD‘de 2016‘da yapılan başkanlık seçimleri sırasında Facebook‘da binlerce dolarlık siyasi reklam satın alan Rus bağlantılı kaynaklara bağlı 201 Twitter hesabını askıya aldı. Sosyal medya devlerinden yetkililer, Perşembe günü Washington‘da düzenlenen bir dizi brifingde bulgularını Senato ve Daire istihbarat komitelerinden gelen personelle paylaştığını açıkladı. Şirket ayrıca, 2016‘da sponsorlu tweet’lerde 274.100 dolar harcayan RT adlı kısaltmasıyla bilinen Russia Today gazetesine bağlı üç hesap tespit etti. İstihbarat yetkilileri ise bu haber ağının daha önce Kremlin‘e bağlandığı sonucuna vardı.

Senato ve Daire komiteleri, Rus grupların Kremlin‘le ittifak halinde sahte haberleri, yanlış bilgileri yaymak ve ABD başkanlık seçim sonuçlarını etkilemek için bu tür platformları kullandıklarını ve şirketlerin bu tür saldırıları durdurmak için ne yapabileceklerini tartışıyorlar.