Twitter Ukrayna Savaşı’nda sınıfta kaldı: Yanlış hesaplar engellendi

Twitter yeni test özelliği ile eleştiri aldı

Twitter Ukrayna Savaşı’nda istenilen performansı gösteremedi. Sosyal medya devi tepki çeken bazı hamlelerde bulundu.

Twitter Ukrayna Savaşı’nda zorlu bir süreç yaşadı. Birçok insanın ölümüne neden olan ve kimsenin beklemediği bu savaş sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Özellikle Twitter gibi platformlarda sürekli videolar ve çeşitli savaş görüntüleri paylaşıldı. Peki bu görüntülerin paylaşıldığı hesaplara tam olarak ne oldu?

Twitter bu tür videolar paylaşan hesapları engelledi. Açıkçası kimse böyle bir tepki beklemiyordu. Engellenen hesaplara bakıldığında halka açık kaynaklardan veri toplayan ve paylaşım yapan analistlerin de içinde yer aldığı görülüyor. Twitter yaşanan bu sorunların hemen ardından özür diledi ve geri adım attı.

Twitter Ukrayna Savaşı’nda otomatik filtreleme kullanıyor

Twitter topluluk kurallarına baktığımızda şiddet ve cinsel taciz görüntülerine yer verilmediğini görüyoruz. Şirket topluluk kurallarında bunu çok net bir şekilde belirtti. Fakat söz konusu Ukrayna savaşı olunca işler biraz daha değişiyor. Burada yayınlanan şiddet görüntüleri haber niteliği taşıyor.

Twitter Ukrayna Savaşı'nda

Twitter yetkilileri Ukrayna savaşı ile ilgili görsel içerik paylaşan hesapları engelledikten sonra hızlıca bundan geri adım attılar. Yaşanan karışıklık nedeniyle özür dileyen sosyal medya devinin yetkilileri benzer bir durumun tekrar yaşanmaması için bazı önerilerde bulundular. Otomatik yazılımlar ve moderatörler şiddet görüntülerini doğrudan engellediği için tekrar engelleme problemi yaşanabilir.

Twitter, Ukrayna ve Rusya’da reklamları duraklatıyor

Twitter Ukrayna Savaşı’nda ne yazık ki istenildiği kadar iyi bir performans gösteremedi. Mikroblog sitesi olan ve büyük bir talep gören bu platform muhtemelen Ukrayna savaşı ile ilgili yeni bir düzenleme yapacaktır. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.