YouTube reklam politikası insanları canından bezdirecek

YouTube aşı karşıtları

Birçok kişi tarafından kullanılan YouTube, reklam politikası ile çok fazla tepki görüyordu. Ancak yeni alınan bir karar ile birlikte aslında bunu pek önemsemediği ortaya çıktı. İşte yeni reklam politikası ile ilgili merak edilen detaylar.

Video paylaşım platformu denilince hiç şüphesiz akıllara ilk olarak YouTube geliyor. Özellikle son dönemlerde bu platform fazlasıyla dikkat çekmeye başlamıştı. Ancak ne yazık ki olumlu işlerle dikkat çekmedi. Reklam politikaları kullanıcıları canından bezdirdi.

YouTube kullanan kişiler reklam politikalarında bir miktar daha yumuşama gelmesini beklerken platform yine yapacağını yaptı. Kullanıcıların Premium hesaba geçmesi için uygulama adeta tüm tuşlara basıyor. Son olarak gelen yeni bir sistem tepkileri artıracak.

YouTube reklam politikası büyük adaletsizliğe neden olabilir

Google tarafından geliştirilen YouTube önemli bir karar aldı. Buna göre küçük içerik üreticileri bile artık reklam göstermek zorunda kalacak. Yani bu konuda herhangi bir ayrım olmayacak. Bugüne kadar küçük üreticiler için herhangi bir reklam politikası uygulanmıyordu.

YouTube reklam politikası

Bazı yayıncılar ise YouTube ile reklam işbirliği yapmıyor. Gelen yeni karar ile birlikte onların da sistemde yer alacağı ifade edildi. YouTube İş Ortağım Programı herkes için geçerli olacak. Ayrıca hem küçük üreticiler hem de YouTube İş Ortağı Programı üyesi olmayanlar için herhangi bir ücret verilmeyecek.

YouTube algoritmaları Sedat Peker videolarına müdahale ediyor mu? İlginç iddialar var

YouTube tarafından alınan bu kararların 1 Haziran 2021 tarihinde aktifleşmesi bekleniyor. Böylece platform için yeni bir dönem başlamış oluyor. Peki siz YouTube tarafından alınan bu karar ile ilgili ne düşünüyorsunuz?