Einstein mektubu rekor fiyatla satıldı: Rakam çok uçuk

Einstein mektubu rekor

Herkesin sempatisini kazanmayı başaran Einstein mektubu rekor fiyatla birlikte satışa sunuldu. Hadi gelin hem bu satış detaylarına hem de diğer ayrıntılara birlikte bakalım.

Bugüne kadar ünlü kişilerin eşyaları açık artırmada satıldı. Genellikle bu eşyalar son derece kişisel bir yapıya sahipti. Bazen satış rakamlarının gerçekten de uçuk miktarlarda olduğu biliniyor. Fakat özel eşya olarak bir mektup tahminlerin çok daha ötesinde pahalıya satıldı.

Almanya doğumlu teorik fizikçi olan Einstein herkesin tanıdığı bir dahi. Özellikle fizik alanında geliştirdiği teoriler şu anda bile tartışılıyor. Paralel evren ve kuantum fiziği gibi konuları bilim dünyasına kazandıran Einstein bile kendisine ait mektubun bu kadar pahalıya satılmasına inanamazdı.

Einstein mektubu rekor fiyatla alıcı buldu

Günümüzün en büyük bilim insanları arasında yer alan Albert Einstein 1946 yılında Polonya asıllı ABD’li fizikçi Ludwig Silberstein için mektup yazdı. Bu mektubunda ünlü teorisi olan “E=mc²” ifadesine yer vermişti. Bu mektup son derece yüksek bir fiyatla satıldı.

Einstein mektubu rekor

Kütle ve enerji hakkında da çeşitli teorilerini yazdığı bu mektup 3,3 milyon TL fiyat ile satışa sunuldu. Fakat açık artırma son derece hararetli bir şekilde geçti. Sonuç olarak 400 bin dolar ile satışa sunulan bu mektup açık artırmada 1,2 milyon dolar seviyesinde kesin olarak satıldı.

NASA Mars taşlarını net bir şekilde görüntüledi: Hiç bu kadar net çekim yapılmamıştı

Kişisel eşyalar genellikle çok fazla talep görür. Küratörler özellikle tanınmış kişilerin eserlerine daha fazla açık artırma imkanı sunmak istiyor. Özellikle bu tür şahsi mektuplar çok daha değerli. Peki siz bu mektubun satış fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz?