Windows 10 WordPad reklam almaya başlayacak

Windows 10 WordPad

Windows 10 WordPad ile ilgili tanımlamalar önemli bir haber gündemi meşgul etmeye başladı. Hatırlayacağınız üzere Microsoft, e-posta uygulaması Outlook’un mobil versiyonuna reklam yerleştirme başlamıştı. Bu strateji devam ettirilebilir.

Birçok şirket reklam politikaları konusunda daha agresif olmaya başladı. Akıllı telefon üreticileri bile bazı modellerde reklam kullanabiliyor. Buna son olarak Microsoft da eklendi. Şirket, WordPad’in araç çubuğunun hemen altına yerleştirilen bir reklam banner’ı ile Office Online uygulamaları ile ilgili reklam gösterecek.

Windows 10 WordPad reklamları şimdilik deneysel olacak

Bu yeni reklamlar, tarayıcıyı açarak kullanıcıları Word Online veya Office Online resmi web sitesine götürecek. Ayrıca reklamın sağ üst köşesinde kapatma kısmı yer alacak.

Windows 10 WordPad reklam

WordPad’de ‘Try Word online for free.’, ‘Use Word, Excel and PowerPoint for free online.’, ‘Try Office for free online.’, Try Word, Excel, and PowerPoint for free online.’ şeklinde bazı reklamlar bulunacak. Windows 10 ile ilgili reklam politikaları kullanıcıları pek memnun etmiyor. Bu kadar fazla reklamın olması ilerleyen zamanlarda başka sorunlara neden olabilir.

Microsoft News gibi diğer Windows 10 uygulamalarında da yine benzer yöntemler uygulanıyor. Bu durumun nereye kadar devam edeceği ise henüz bilinmiyor. WordPad’deki reklamlar şimdilik sadece deneysel olarak yerleştirildi ve kuruluş, Windows 10 kullanıcıları tarafından gösterilecek tepkileri merak ediyor. Microsoft tarafından uygulanacak bu yöntem sizce doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Björk ve Microsoft yapay zeka ile müzik üretecek


Yorumlar kapatıldı.