YouTube reklamları ilgi alanlarına göre gösterilecek

YouTube platformu

Google tarafından geliştirilen ve şu an Dünyanın en büyük video platformu olan YouTube reklamları ilgi alanlarına göre göstermek istiyor. Nasıl mı? Cevabı bu haberimizde.

Google üzerinden arama yaptığınızda karşınıza aynı arama sonuçlarının reklam olarak çıktığını mutlaka farketmişsinizdir. Bunu sağlayan Google algoritmaları, nelere karşı ilginiz olup olmadığını ortaya çıkarabiliyor. Böylece, hem gereksiz reklamlar görmüyor hem de ihtiyacınız olan ürünlerin reklamlarıyla karşılaşıyorsunuz.

YouTube reklamları Google algoritmaları gibi çalışacak

Google tarafından geliştirilen YouTube için de benzer bir sistem kullanılacak. Kullanıcılara ilgi alanlarına yönelik reklamlar göstererek bunu yapmak isteyen şirket, çalışmalara daha şimdiden başladı.

YouTube reklamlar

Konuyu daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse; koşu hobisi olan birisi üzerinden örnek verebiliriz. Google üzerinden koşu ve ayakkabılar ile ilgili arama yapan birisi, YouTube reklamlarında arabadan daha çok koşu ayakkabısı ve türevlerini görecek. Böylece Google üzerinden devam eden reklam stratejisi YouTube ile de devam edecek. Bu tür reklam örnekleri neredeyse bütün hobilere genişletilebilir.

Bu karara en çok sevinen kuruluşlardan birisi de Puma oldu. YouTube platformuna ilk reklamlardan birisini de Puma olmuştu. Google tarafından alınan bu karar ile birlikte bütün reklamverenler, daha sağlıklı kullanıcı iletişimi kurabilecek. Şirket bundan kısa bir süre önce Google Lens üzerinden stil danışmanlığı hizmeti de veriyordu. YouTube yeni reklam politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

YouTube Music servisi Siri ile çalışmaya başladı