Google reklam engelleme için açıklama yaptı!

Google reklam engelleme

Google reklam engelleme politikası ile oluşan soru işaretlerini kaldırmak için açıklama yaptı. Bakalım Google, reklam engelleme eklentilerini kaldıracak mı?

Google, bildiğiniz gibi Chrome’un eklenti mağazasında binlerce reklam engelleme eklentisine yer veriyordu. Ancak geçtiğimiz ay yapılan açıklama ile uBlock gibi popüler reklam engelleme eklentilerinin çalışmayacağı gündeme gelmişti. Hatta uBlock eklentisinin geliştiricisi bu durumdan şikayet etmiş ve eklentinin ilerleyen zamanlarda çalışmayacağını dile getirmişti.

Bugün ise Google cephesinden yeni reklam engelleme politikası hakkında kafalarda oluşan soru işaretlerini kaldırmak adına bir açıklama geldi. Google’ın açıklamasını aşağından okuyabilirsiniz. Okumak istemiyorsanız da özet geçeyim; Google, reklam engelleme eklentilerini engelleme gibi bir niyetinin olmadığını belirtiyor.

Google;

Web Request API’ını, reklam engelleyicileri de dahil olmak üzere birçok popüler uzantı tarafından kullanıldığından, bu tartışmalı bir değişiklik oldu. Reklam engelleyicilerin geliştirilmesini veya kullanıcıların reklamları engellemesini engellemiyoruz. Bunun yerine, içerik engelleyiciler de dahil olmak üzere geliştiricilere, kullanıcıların gizliliğini koruyacak şekilde uzantılar yazmalarına yardımcı olmak istiyoruz.

Bu değişikliklerin, geliştiricilerin uzantılarının çalışma şeklini güncellemelerini gerektireceğini biliyoruz. Bununla birlikte, kullanıcıların üçüncü şahıslarla paylaştığı hassas verileri sınırlamalarını sağlamak ve aynı zamanda kendi gezinme deneyimlerini iyileştirme yeteneği vermek için doğru seçenek olduğunu düşünüyoruz.

Google Pixel 4 resmi olarak açıklandı!

Manifest V3 tasarımının birçok yönünü yinelemeye devam ediyoruz ve geliştirici topluluğuyla birlikte, hem uzantıların bugün kullandığı kullanım senaryolarını çözen hem de kullanıcılarımızı güvende ve kontrol altında tutan çözümler bulmak için çalışıyoruz.

Google reklam engelleme