Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

Tesla araç satışında

Dünyanın en büyük otomobil markaları içerisinde yer alan Tesla adeta rekora doğru koşuyor. Hadi gelin merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Tesla araç satışında yeni hedefler belirliyor. Şirket bugünlerde 2022 yılının 3. çeyreği ile ilgili bir durum raporu yayınladı. Rapora baktığımızda Tesla için aslında işlerin son derece iyi olduğunu görüyoruz. Peki şirket hangi rakamları açıkladı. Bu rakamlar onun hem hisse değerine hem de diğer detaylara etki edecek.

Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

Tesla 3 aylık satış kazancının ortalama 3,29 milyar dolar olduğunu belirtti. Hisse senetleri kazanılan paralara eklendiği zaman 21,45 milyar dolarlık bir gelirin olduğunu görüyoruz. Karlılık oranı ise 3,7 milyar dolar düzeyinde. Bu oldukça iyi bir rakam.

Tesla araç satışında zoru hedefliyor

Elektrikli otomobil devi satışlarının yıllık olarak değerlendirildiğinde yüzde 50 seviyesinde artacağını belirtiyor. Bu gerçekten de çok iddialı bir rakam. Tesla geçtiğimiz 3 ay içerisinde 365 bin adet otomobil ve SUV üretimi gerçekleştirmişti. Bu üretimin 343 bin 830 tanesi satış olarak kayıtlara geçti.

Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

Rakamlara baktığımızda ise Tesla 2022 yılında şu ana kadar 908 bin araç satışı gerçekleştirdi. Geçen yıl ise 936 bin araç satışı yapıldı. Tesla eğer yüzde 50 seviyesindeki satış artışını gerçekleştirmek istiyorsa 1,4 milyar civarında araca ulaşması şart.

Tesla hedeflerine ulaşmakta zorlanabilir

Pandemi ve bazı tedarik problemleri nedeniyle Tesla son derece zorlu bir dönemden geçiyor. 2022 yılında nispeten düzelen bu tedarik sorunları henüz ciddiyetini koruyor. Ayrıca acilen çözülmemesi halinde şirketi zor durumda bırakabilir.

Tesla otonom sürüş özelliği kullananların sayısı belli oldu

Tesla özellikle son dönemlerde batarya problemleri nedeniyle bir hayli problem yaşıyordu. Elektrikli araç satışları 2022 hedefleri biraz suya düşmüş gibi görünüyor. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.