YouTube, yanlış bilgilendirme politikasını değiştiriyor

YouTube fiyat artışını duyurdu

Cuma öğleden sonra yayınlanan bir haber dökümünde, YouTube bazı şirket politikalarını değiştireceğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

2020 ABD seçimlerinde çok fazla yanlış bilgi ortaya atılmıştı. Şirket şimdi aniden o zamanki içerikler için bazı fikir değişiklikleri savundu. Şirket, bu değişikliğin nedenleri hakkında herhangi bir ayrıntı sunmadan “politika değişikliğini dikkatlice tartıştığını” söylüyor. YouTube başlangıçta o yılın Aralık ayında 2020 seçimlerinin sonuçlarına itiraz eden içeriği yasaklamıştı.

YouTube, kararını açıklamak için zayıf bir girişimde bulunarak “bu politikanın etkilerini günümüzün değişen manzarasında yeniden değerlendirme zamanının geldiğini kabul etti. Mevcut ortamda, yanlış bilgiler kısıtlansa da sisyasi söylemlerin önüne geçildiği de doğrulandı. Bunu göz önünde bulundurarak ve 2024 kampanyaları devam ederken, 2020’de ve geçmişteki diğer ABD Başkanlık seçimlerinde yaygın dolandırıcılık, hata veya aksaklıkların meydana geldiğine dair yanlış iddiaları öne süren içeriği kaldırmayı durduracağız” ifadeleri kullanıldı.

YouTube, yeme bozukluklarını teşvik edebilecek videoları engelleyecek

Yanlış bilgilendirme ve dezenformasyon toplumsal düzeyde zararlıdır. Bu sebeple de aslında yanlış içeriklerin önüne geçilmesi fazlasıyla önemli. Bunu başaramazsanız, insanların neyin gerçek neyin gerçek olmadığını bilemeyecek kadar kafası karışabilir.

Değişiklik, 2024 Cumhuriyetçi adayı Donald Trump ve diğerlerinin 2020 seçimlerinin sonuçları hakkında yanlış iddialar yaymaya devam etmesiyle geldi. Seçmenleri yanıltmanın yanı sıra, seçim bütünlüğüne ilişkin düzmece beyanlar, insanların oy kullanmasını zorlaştıran yasaların kabul edilmesine de yol açabilir.

Reddit uygulama geliştiricisi, sitenin yeni API kurallarının kendisine yılda 20 milyon dolara mal olacağını söyledi