Amazon birçok ürün fiyatını yanlış girdi

Amazon urunleri 1

Dünyanın en büyük elektronik alışveriş sitesi olarak bilinen Amazon birçok ürün fiyatı ile ilgili son derece kritik bir hata yaptı. Şirket hatasının sonucunda müşteri memnuniyetini kaybetmemek için bazı adımlar attı. İşte haberimizin detayları.

Bildiğiniz üzere son dönemlerde çeşitli teknolojik donanım ürünlerinin fiyatı müthiş bir artış gösterdi. Bunlar içerisinde çeşitli kameralar bulunduğunu söylememiz gerekiyor. Şirket Temmuz ayı Amazon Prime gününde fiyatları 13 bin dolara kadar çıkabilen bazı kamera lenslerini 95 dolar fiyatından satışa sundu. Kullanıcılar her ne kadar buna balıklama da olsa bile Amazon hatayı daha sonradan fark etti.

Amazon birçok ürün için hediye çeki verdi

Bugüne kadar hiç fiyatlandırma hatası yapmamış olan şirketin ilk defa böyle bir hataya düşmesi kabul edilebilir. Ancak yine de bu hatasının ona milyar dolarlık zarar ettirebileceği de bir gerçek.

Amazon yanlislik

Amazon şirketi, Sony fotoğraf makinesi kullananlar için son derece önemli olan Sony lensini 550 dolar yerine 250 dolar olarak gösterdi. Bunun üzerine kullanıcıların neredeyse tamamı bundan sipariş etmek istedi. Ancak her ne kadar fotoğraf makinesi seven kişiler için bu güzel bir haber gibi görünse bile Amazon durumun farkına vardı. Şirket kullanıcıların bu ürünleri almasını engelledi.

Müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak isteyen Amazon kuruluşu cömert davrandı. Sipariş veren bütün müşteriler için 20 dolar hediye çeki Amazon hesabına aktarıldı. Peki sizce bu tür hataların yapılması Amazon gibi şirketlerin prestijini düşürüyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Amazon Jack Reacher dizisi mi hazırlıyor