Twitter marka güvenliği ve reklam kalitesi başkanı şirketten ayrıldı

Twitter marka güvenliği ve reklam kalitesi başkanı şirketten ayrıldı

Twitter, bu hafta başlarında platformda içerik denetlemeden sorumlu yöneticisi Ella Irwin’i kaybetti. Twitter’ın üst sıralarındaki bir başka istikrarsızlık belirtisi olarak, başka bir üst düzey yöneticinin şirketten ayrılıyor gibi görünüyor. İşte tüm detaylar.

Wall Street Journal, A.J. Twitter’ın marka güvenliği ve reklam kalitesinden sorumlu olan Brown, Cuma günü şirketten ayrılma kararı aldı. Brown, Twitter platformunda reklamverenlerin reklamlarını yerleştirmeleri için güvenli bir yer olmasını sağlamaktan sorumluydu. Ancak, neden şirketten ayrılmaya karar verdiğine dair resmi bir sebep belirtmedi. Elon Musk devraldığından beri Twitter, reklamverenleri platformda tutmak için mücadele ediyor. Bu yılın başlarında, şirketin en iyi reklamverenlerinden 500’den fazlasının platformdaki harcamalarını durdurduğu bildirildi. O zamanlar platformun sahibi Elon Musk, şirketin yıl içinde zararı karşılamayı planladığını söylemişti.

Twitter sorgulama altında
Twitter marka güvenliği ve reklam kalitesi başkanı şirketten ayrıldı

Platformun geleceği hakkında endişeleri olan sadece reklamverenler değil. Bazı markalar ve kullanıcılar, Musk’ın platformda içerik denetimini nasıl ele aldığına ilişkin endişeler nedeniyle nihayetinde platformu terk etmeye karar verdiler.

Ayrılışın ardından yeni CEO Linda Yaccarino çok daha fazla çalışmak zorunda kalacak. Daha önce NBCUniversal’da reklam satışlarından sorumlu olan Yacacarino, geçmişte marka güvenliğinin reklamverenler için en önemli öncelik olduğunu söylemişti. Reklamcılığın sosyal medya devinin ana para kazanma yolu olduğu göz önüne alındığında, bu durumu nasıl ele aldığını görmek ilginç olacak.

Reddit uygulama geliştiricisi, sitenin yeni API kurallarının kendisine yılda 20 milyon dolara mal olacağını söyledi