Youtube, Android ve iOS’ta yeni bir görünüme kavuşuyor

Youtube, Android ve iOS'ta yeni bir görünüme kavuşuyor

YouTube, mobil uygulamasının tam ekran oynatıcısı için yenilikler getiriyor. Gelen yenilik ile bir videoyu beğenmeyi veya beğenmemeyi, yorumları görüntülemeyi ve izlediğiniz şeyi paylaşmayı kolaylaştıracak yeni bir arayüz sunuyor. İşte detaylar.

Değişiklik yalnızca tam ekran izlerken görünecek, portre modunda bir video izlerken uygulama büyük ölçüde aynı kalacak. Bununla birlikte, gelen değişiklikler ile paylaş düğmesine ve diğer kontrollere erişim YouTube üzerinde artık daha kolay olacak. Ayrıca yatay konumdayken videonun yanında yorumları görmenizi sağlayan moda artık kolayca erişebilirsiniz. Yeni kullanıcı arayüzünden önce, yorumları açmak için portre modundayken yorum bölümüne dokunmanız ve ardından tam ekran moduna geçmeniz gerekiyordu. Şimdi, yorum düğmesine dokunarak yorumları direkt olarak yukarı çekebilirsiniz.

Youtube, Android ve iOS'ta yeni bir görünüme kavuşuyor

Google sözcüsü Allison Toh’a göre, yeni kullanıcı arayüzü hem iOS hem de Android’e geliyor ve Pazartesi günü kullanıma sunulmaya başladı. Şimdiye kadar herkese ulaşmadı, ancak birden fazla kişi yeni tasarıma sahip olduğunu bildirdi. YouTube gelmiş geçmiş en iyi video platformu olarak yerini koruyor. Ne kadar platform çıkarsa çıksın konu video bazlı platform ise YouTube’un eline su dökebilen yok. Şirket de bu durumun farkında olacak ki bu yıl da platformuna güncellemeler sunmaya devam ediyor. Şirket ayrıca diğer platformları da yakından takip edip ilgi gören uygulamaları bünyesine ekliyor.

Tesla, en çok elektrikli araç satıcısı unvanını elinde tutmaya devam ediyor