Google, aile içi şiddet için kolları sıvadı

Google, aile içi şiddet için kolları sıvadı

Google, aile içi şiddet mağdurlarının yardım almasını kolaylaştırıyor. Bugünden itibaren ABD’de aile içi şiddet ve istismar terimlerini arayan kişiler, Ulusal Aile İçi Şiddet Yardım Hattı’nın 24 saat açık (1-800-799-7233) telefonu ve sohbet hizmetleri için doğrudan iletişim bilgilerini sağlayan bir kutu görecek. İşte detaylar.

Hareket, özellikle güvenli bir şekilde yardım istemek için bir fırsat olduğunda, yardıma ihtiyacı olanların hızlı bir şekilde yardım almaya erişim sağlamasını amaçlıyor. Google Yardım hattı doğrudan İngilizce ve İspanyolca olarak ve 200’den fazla ek dil için tercümanlar içerecek. Temsilciler ayrıca arama geçmişinizi gizleme veya alternatif bir e-posta hesabı oluşturma gibi internete özel tavsiyelerde bulunabilecekler.

Google, aile içi şiddet için kolları sıvadı

Hızlı erişim kutusu, Google’ın diğer kişisel krizler için sunduğuna benzer ve tanıdık bir hedefi yansıtıyor. Google belirli alanları zamandan tasarruf ettirebilecek alakalı, güvenilir bilgiler sağlamak için kullanıyor. İnsanların tehlikeli durumlardan kaçmasına yardımcı olması da şirketin önceliklerinden. Özellik şimdilik sadece ABD’de olduğu için Türkiye’de kullanıma sürülmesi zaman alabilir. Şirket özelliği belirli bir bölgede denedikten sonra kapsamlı olarak geniş bir sürümle herkese sunacaktır. Kadına karşı şiddetin arttığı ve tepkilerin de çoğaldığı bu dönemde özelliğin fazlasıyla yararlı olacağını söylemek yanlış olmaz. Yardıma ihtiyacı olan insanların hızlı ve güvenilir bir şekilde yardım almasını sağlayan sistem çoğu kişi tarafından takdir edilecektir.

Tesla, en çok elektrikli araç satıcısı unvanını elinde tutmaya devam ediyor