Tesla, en çok elektrikli araç satıcısı unvanını elinde tutmaya devam ediyor

Tesla aracı adam kaçırma

ABD’li elektrikli araç devi Tesla , son sektör verilerinden de anlaşılacağı üzere 2021’in en iyi elektrikli araç markası olarak lider konumunu korudu.

Tesla, 2018’den bu yana çeşitli EV üreticileri arasında yılı en güçlü şekilde bitirme konusundaki en üst sıradaki konumunu sürdürdü. Çin’deki popüler bir vlogger’ın Tesla’nın Model 3’ünün hatalı bir otomatik acil fren sistemine sahip olduğu yönündeki iddialarının ortasında, şirket küresel olarak güçlü bir performans sergilemeye devam ediyor.

Tesla

Aralık 2021 için 170.000 yeni kayıt veya alımla Tesla, sektörün lideri oldu ve onu 93.293 kayıtla Çinli otomobil üreticisi BYD tarafından uzak ara ile ikinci sırada yer aldı. SGMW* Ortak Girişimi, Aralık 2021’de 61.306 kayıt ile son podyum pozisyonunu alıyor. BYD’nin, Çin’deki güçlü performansını tamamlamak için denizaşırı operasyonlarında önemli ilerleme kaydettiği belirtilmelidir. Düşük performansla bile listelenen bazı popüler markalar arasında Ford (500 kayıt), Geely (11.348 kayıt) ve Porsche (10.631 kayıt) yer alıyor. Bahsedilen diğer isimler arasında Mercedes, Volkswagen, BMW ve SAIC yer alıyor ve birkaç Çinli EV üreticisi de bir varlık kaydetti.

Genel olarak, Tesla 2021’de %14 pazar payına sahipti. Bu aynı zamanda pazarın %17’sini oluşturduğu 2019’dan bu yana istikrarlı bir düşüşe işaret ediyor. Öte yandan BYD, 2021 için teslimatlarını üç katına çıkaran ateşli bir büyüme yaşıyor gibi görünüyor. Ayrıca, güç sağlama kapasitesine sahip elektrikli okul otobüsleri için planlar hazırladığı Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok denizaşırı pazara giriş yapıyor. Çalışmıyorken okul için. BYD, gelecekte Tesla’yı alt üst etmesine neden olabilecek agresif bir geliştirme kampanyası yürütüyor.

Intel, 2 milyar dolarlık teşvik alacak