YouTube, videolar için bir sohbet robotunu test ediyor

YouTube, önemli bir güncelleme sundu

YouTube son zamanlarda platformuna AI ile ilgili bir çok yenilik getirdi ve şirket durmayacak gibi görünüyor. İşte tüm detaylar.

YouTube platformunda reklam engelleyicilere savaş açtı ancak aynı zamanda yapay zeka ile ilgili bir çok özellik de eklemeye devam ediyor. Platform Pazartesi günü iki yeni deneysel üretken yapay zeka özelliğini duyurdu. YouTube Premium aboneleri yakında AI tarafından oluşturulan yorum özetlerini ve izlediklerinizle ilgili sorularınızı yanıtlayan bir sohbet robotunu deneyebilecek. Özellikler isteğe bağlı olacak, dolayısıyla test dönemleri sırasında deneylere kaydolan ücretli bir üye olmadığınız sürece bunları göremezsiniz. Yapay zeka destekli özetler, yorumları “kolayca sindirilebilir temalar” halinde düzenleyecek. İlgili yorumların tam listesini görüntülemek için konuya dokunmanız yeterli olacak. Araç yalnızca büyük yorum bölümleri olan “az sayıda İngilizce videoda” çalışacak.

YouTube, Pornhub kanalını 'birden fazla ihlal' nedeniyle kaldırdı

Ayrıca içerik oluşturucular, videoları hakkında sorunlu tartışmalar görürlerse, bireysel yorumları silmek için bu aracı kullanabilirler. Bu arada YouTube’un konuşmaya dayalı yapay zeka aracı, izlediğiniz videoya göre eğitilmiş bir sohbet robotu sağlayacak. Büyük dil modelleri tarafından oluşturulan asistan, içerik hakkında sorular sorarak ve ilgili önerileri arayarak “daha derine dalmanıza” olanak tanıyacaj. Şirket, Bard ile sohbet etmeye benzeyen yapay zeka aracının YouTube ve web’den bilgi aldığını ve oynatmayı kesintiye uğratmadan yanıtlar sağladığını söylüyor. Yapay zeka ile ilgili özellikler platforma eklenmeye devam edecek.

EA SPORTS FC FUTURES , UEFA ile ücretsiz dijital antrenman anlaşması yaptı