Yerli otomobilin tasarımı bakın kime yaptırılacak?

Yerli otomobilin tasarımı

Türkiye’deki birçok kişinin tartıştığı yerli otomobilin tasarımı ilginç bir gruba yaptırılacak. Ocak ayının sonlarında SUV modellerinin ortaya çıkarılması beklenen araçlar hakkında yepyeni iddialar ortaya atıldı. İşte yerli otomobil ile ilgili haberimizin detayları.

Eski dönemlerden beri en çok hayali kurulan konulardan birisi de hiç şüphesiz yerli otomobiller. Bazıları bunun imkansız olduğunu düşünürken kimileri de yapmanın pek zor olmadığını ifade ediyor. Yetkililer tarafından aktarıldığına göre yerli otomobil yakında kullanıma sunulacak. İlk yerli aracın tasarımını dünyaca ünlü İtalyan şirket Pininfarina yapacak.

Yerli otomobilin tasarımı yerli olmayacak

1930’da kurulan bu şirket, ününü Ferrari ve Lamborghini tasarımları ile kazansa da Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Cadillac, Volvo ve Peugeot gibi kuruluşların da tasarımını gerçekleştirdi. Bu nedenle yetkililer firmaya büyük bir güven duyuyor.

Yerli otomobilin tasarımı kime yaptirilacak

Yerli otomobilin 2022 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Hemen ardından hızlı bir şekilde araç yaygınlaştırılacak. Eğer bu aracın üretimi tamamlanırsa Avrupa’da geleneksel otomobiller dışında ilk defa başka bir marka elektrikli araç üretmiş olacak. İlk araç C-SUV segmentinde olacak ve 2030 yılına kadar toplam 5 model ve 3 yükseltme gerçekleşecek.

Tasarım şirketi olarak dünyanın en iyi kuruluşlarından birisi seçilmiş olsa bile insanların aklında önemli bir soru işareti oluştu. Bazıları bu aracın yerli olmasına rağmen tasarımının başka bir ülke tarafından yapılmasını pek anlayamıyor. Sizce yerli üretim aracın yabancı şirkete tasarlanması doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

0.49 krediye uygun Türkiye’de üretilen yerli otomobiller!