Bütün YouTuberlar vergi ödemek zorunda kalacak

bütün YouTuberlar vergi

Türkiye’de çalışma yürüten bütün YouTuberlar vergi ile ilgili önemli bir değişikliğe tabi olacak. Son zamanlarda YouTuber olarak çalışan birçok kişinin vergi ödeyip ödemeyeceği büyük tartışma konusu olmuştur. İşte YouTube üzerinden para kazanan kişiler için değişen sistemin detayları.

Türkiye’de bütün işler için vergi kesilir. Normal şartlarda reel sektör belirli bir şirkete sahiptir ve düzenli olarak vergilerini öder. Ancak YouTube üzerinden kazanç sağlayan kişilerin denetimini yapmak neredeyse imkansız. Bunu farkında olan yetkililer ilginç bir karar aldı. Bu kararın YouTube üzerinden para kazanan birçok kişiyi üzeceğini söyleyebiliriz.

Bütün YouTuberlar vergi gerçeği ile yüzleşecek

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Erhan Çağşırlı, vergi kanunu ile ilgili bazı detayların yanlış anlaşıldığını ifade etti. Ona göre YouTube üzerinden kazanç sağlayanlar bu maddeleri kasıtlı olarak farklı yorumluyordu.

bütün YouTuberlar vergi odemesi

Çağşırlı, “Bu madde yanlış yorumlanıyordu. Yeni değişiklikle 37. madde açıklayıcı oldu. Telif kazançları 500 bin TL’yi geçenler normal gelir vergisi mükellefi olacak. Tüccar gibi gelir defteri tutacak, fatura ve fiş düzenleyecek. Bu sadece YouTuber’ları değil bütün telif kazancı sağlayanları kapsıyor.” ifadelerle yer vererek verginin senarist ve şiir yazan kişiler tarafından da ödeneceğini söyledi.

Vergi denetimlerinin YouTube üzerinden kazanç sağlayan kişiler için artacağını kesin olarak söyleyebiliriz. Bu nedenle Muhtemelen ilerleyen dönemlerde bu kişiler farklı tepkiler gösterecektir. Peki sizce böyle bir verginin alınması ne kadar doğru? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Dijital Hizmet Vergisi kimleri kapsıyor? Tüketici bu vergiyi ödeyecek mi