Yerli otomobil TOGG ilk yurt dışı siparişini aldı!

togg

Geçtiğimiz günlerde TOGG’un fabrikasının açılışı gerçekleşmiş ve ilk otomobiller banttan inmişti. Üretimin başlamasıyla birlikte ilk siparişler de verilmeye başlandı.

Yerli otomobil TOGG ilk yurt dışı siparişini aldı! Bilindiği üzere Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG uzun bir süredir yapım aşamasında.  Geçtiğimiz günlerde otomobilin Gemlik’teki fabrikası açılmış ve seri üretim ilk araçlar banttan inmişti. Sizlerin de tahmin edebileceği üzere ilk TOGG siparişini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan otomobilin lansman rengi de olan kırmızıyı tercih etti.

togg

Açılışta soruları yanıtlayan Erdoğan konu ile ilgili şunları söyledi.

“Araç olduğu yerde direksiyonu sonuna kadar kırıyorsun, olduğu yerde dönüyor. Döndüğünün farkında değilsin.” Erdoğan ayrıca; “Temmuz 2022 ile ÖTV indirimi yapılmıştı. Yeni vergi düzenlemesiyle elektrikli araç için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi.” dedi.

yerli otomobil TOGG

Cumhurbaşkanı TOGG’u ilk sipariş veren yabancı devlet adamının da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olduğunu belirtti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, yerli ve milli otomobilimiz TOGG’dan iki adet sipariş vermiş.

Yerli otomobil TOGG

Yerli otomobil TOGG ilk yurt dışı siparişini aldı!

Şimdi asıl merak edilen soru ise TOGG’un Türk halkının satışına ne zaman sunulacağı. Malum TOGG’a yoğun bir ilgi söz konusu. Hatta bazı kaynaklar TOGG için 2 senelik bir sipariş sırası olduğunu da iddia etmişti.

Bu arada dip not olarak belirtelim. TOGG fiyatı önümüzdeki Şubat ayında kesinlik kazanmış olacak. Otomobilin C segmentindeki araçlarla rekabet edecek bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

İkinci el ekran kartı fiyatları dibe vurdu!