TOGG sonunda sahaya iniyor!

togg

Yerli otomobilin Gemlik’te yer yapılan fabrikasına ilişkin son detaylar paylaşıldı. İşte fabrika hakkındaki son gelişmeler!

TOGG sonunda sahaya iniyor! İlk yerli elektrikli otomobilimiz için heyecan dorukta. 2022 yılının son çeyreğinde banttan inmesi beklenen TOGG için bildiğiniz gibi Gemlik’te devasa bir fabrika inşa ediliyor. Bu inşaatın ne durumda olduğunu ise TOGG resmi Twitter hesabı tarafından paylaşılan bir videoda öğrendik. Paylaşılan verilere göre fabrikanın pek çok önemli ayağında son aşamaya gelindi.

TOGG sonunda sahaya iniyor!

Elektrikli otomobil devriminde önlerde yer almak isteyen yerli otomobil markamız TOGG, üretim bandından ineceği ilk günü bekliyor. Gemlik’te inşası devam eden fabrikada üretilecek olan ilk seri üretim aracının bu yılın son çeyreğinde banttan inmesi bekleniyor. Buna yönelik olarak TOGG resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bir video, çalışmaların ne durumda olduğunu bizlere gösteriyor. Buna göre fabrikanın gövde tesisi yüzde 76, montaj tesisi yüzde 79, boya tesisi ise yüzde 88 oranında tamamlanmış durumda.

Yerli otomobil TOGG

Peki ama TOGG ne zaman satışa sunulacak? Bu konu hakkındaki açıklama ise birinci ağızdan geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan, C-SUV modelinin 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkacağını ifade etti. Yani TOGG satın almak için beklememiz gereken tarih 2023’ün ilk çeyreği olacak. Sedan ve hatchback modelleri için ise henüz net bir tarih söz konusu değil.

Street Fighter 6 geliyor! Fragman yayınlandı