İkinci el ekran kartı fiyatları dibe vurdu!

rghrt

Ethereum madenciliğinin bitmesiyle birlikte ekran kartı fiyatları da adeta dibi gördü. Öyle ki bazı ülkelerde elde kalan ekran kartları sokaklarda tezgahlar açılarak poşetlere konulup satılıyor.

İkinci el ekran kartı fiyatları dibe vurdu! Çok değil 2020’nin Aralık ayında yanı 2 sene öncesinde 1000 TL gibi fiyatlara satılan ekran kartları bir ara 8000 TL gibi absürt fiyatlardan satılmaya başlamıştı.

Kripto paraların yaygınlaşması ve popülerleşmesi ile birlikte, mining yapan kişilerin sayısı da hayli arttı. Bilindiği üzere bazı kripto paraları üretmek için yüksek güçlü GPU yani ekran kartlarından faydalanılıyor.

nvidia harici ekran kartı

Günümüz kurlarıyla bir ekran kartı kendi parasını 6 – 7 ay gibi bir sürede çıkartıyordu. Ta ki ETH madenciliği sona erene kadar. Artık diğer coinlerin madenciliği elektrik faturalarını bile karşılamaya yetmiyor.

Şu anda piyasada ekran kartı bulmak hayli kolaylaşmış durumda. İkinci ekran kartlarının fiyatları da hayli makult seviyelerde. Peki bu fiyatlar daha fazla düşer mi?

Ekran kartı fiyatları düşmeye başladı

İkinci el ekran kartı fiyatları dibe vurdu!

Günümüzde mining ile uğraşanların çok büyük bir bölümü ethereum kazıyordu. Bitcoin’den sonra en değerli kripto para konumunda yer alan ETH son güncellemesiyle madencilik olayını bitirdi.

Ekran kartları ucuzluyor

Bu seviyede pek çok kişinin sisteminin fişini çekerek ekran kartlarını satışa çıkarması fiyatların bir anda dibe vurmasına zemin hazırladı. Bu durumda piyasadaki kartların fiyatı da tamamen düştü.

Şu sıralar ekran kartı fiyatları düşmeye başladı. Hali hazırda 10 bin TL bandına satılan kartları şu anda 5000 TL bandına satın alabiliyorsunuz. Tercih sizin.

Fortnite yeni Star Wars karakterlerini duyurdu!