TOGG kilometrede ne kadar yakacak? İşte cevabı!

Yerli otomobil TOGG

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile beraber ilk kez banttan inen TOGG’un kilometrede ne kadar yakacağı belli oldu. İşte detaylar!

TOGG kilometrede ne kadar yakacak? İşte cevabı! Devrim arabalarından beri Türkiye’nin hayali olan yerli ve milli otomobil sonunda gerçeğe dönüştü. Bildiğiniz gibi TOGG, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ilk kez üretim bandından inerek deyim yerindeyse gövde gösterisi yaptı.

TOGG yerli otomobil

Yerli otomobilin 400 beygirlik versiyonu pistleri ağlatırken performansı ile parmak ısırttı. Yerli ve milli otomobilin satışa çıkacağı anı merakla bekleyenler ise şimdiden otomobillerini satışa koydu bile. İlanlarda TOGG alacağım için satılıktır yazılarını görmeye başladık. Peki ama yerli otomobile binmenin maliyeti ne olacak? Başka bir deyişle TOGG, kilometre başına ne kadar yakacak? İşte detaylar!

Yerli otomobil TOGG

TOGG kilometrede ne kadar yakacak? İşte cevabı!

TOGG gerek konforuyla gerekse performansı ile şimdiden bizleri mest etmeyi başardı bile. Tamamen Türk mühendisleri tarafından üretilen araca ilgi büyük. Hatta geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in iki adet ön sipariş verdiğini duyurmuştu. Ancak halkın gündeminde TOGG’un konforu kadar ne kadar yakacağı da var. Zira bildiğiniz gibi ülkemizdeki yakıt fiyatları hayli yüksek ve elektrikli bir otomobilden söz ediyorsak bunun sürüş maliyetlerinin düşük olması beklenir.

togg

İşte yerli aracımız bu beklentileri de bütünüyle karşılıyor. Açıklanan verilere göre TOGG, 500 km menzile sahip olan 90 kWh bataryası tam dolduğu zaman 235 liralık bir maliyet çıkartıyor. Bu da TOGG’un km başına ortalama 47 kuruş yakacağını bizlere söylüyor. Bu değerler ortalama benzinli bir otomobilde 500 km’de 920 TL iken dizel araçta 745 TL oluyor.

iQOO Neo 7 SE, Dimensity 8200 yonga setiyle geliyor