Yerli otomobil seri üretim tarihi açıklandı: İşte o tarih!

Yerli otomobil TOGG

Herkesin merak ettiği yerli otomobil seri üretim tarihi açıklandı. Bu açıklamalardan sonra kafalarda birçok soru işareti oluştu. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

TOGG’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş; Yerli otomobil seri üretim tarihi ilgili son derece önemli açıklamalarda bulundu. Burada öne çıkan detay 3 aşama oldu. Bu aşamaların tamamlanması halinde artık seri üretime hazır hale gelecek. Ancak henüz aşamaların ne zaman sonlanacağı bilinmiyor. Çeşitli tarihler ortalıkta gezse bile henüz net değil. Peki bu konuda hangi tarihler verildi, birlikte bakalım.

Yerli otomobil için geri sayım başladı

CEO Karakaş’ın paylaştığı açıklamalarda, 3 farklı aşamanın olduğu ifade edildi. Bunlar; inşaat süresi, ekipman siparişlerinin başlaması ve seri aracın hattan inmesi diye ifade edilebilir. Tüm bu aşamalar, ilgili uzmanlar tarafından uzun uzun incelenecek. Aracın banttan indikten sonra problem çıkarmaması isteniyor.

Yerli otomobil seri üretim tarihi

Bursa’da inşaatına başlanan yerli otomobil fabrikasının tamamlanması 18 ay devam edecek. Önemli adımların temeli bu aşamada atılacak. Makine ve tesisat yerleşimine uygun olarak zemin güçlendirilecek ve diğer tüm detaylara özen gösterilecek. TOGG, planlamaya göre 2020’nin ekim ayında ekipman siparişlerini verecek ve böylece ikinci aşamayı tamamlayacak.

2022’nin 4. çeyreğine denk gelecek bu final adımı, araçların satışa sunulması için de ilk adım olacak. Seri aracın hattan inmesi aşaması 2022’nin son çeyreğine denk gelecek. Sizce yerli araç belirlenen tarihlerde kullanıcılara sunulabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.