Yerli otomobil hem Türk halkının hem de cumhurbaşkanının en büyük hayallerinden bir tanesi. Projede ilk erteleme kararı alındı.
Yapılır mı yapılmaz mı derken prototipi üretilen ve tüm dünyadan olumlu tepkiler alan yerli otomobil TOGG için ilk erteleme kararı alındı. Türkiye Otomobil Girişim Grubu tarafından geçtiğimiz yaz aylarında lansmanı yapılan yerli ve milli arabamız TOGG’un 2022 yılında ilk üretimine başlanacak. Ancak proje ile ilgili şu ana kadar neler yapıldığının, yani çalışmaların ve üretim merkezlerinin hakkında detaylı bilgilerin verileceği toplantı ileri bir tarihe ertelendi. 12 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan “Yeniliğe Yolculuk, Gemlik Buluşması” ismi verilen toplantının neden ertelendiği ve hangi tarihte yapılacağı açıklanmadı. Konuya ilişkin belirsizlikler akıllara acaba sorusunu getiriyor.
Apple Corona virüsü taşıyan çalışanlarına süresiz izin veriyor
Yerli otomobil ilk durulduğunda üretim yerinin neresi olduğu konusunda bilgi verilmemiş ve bir çok şehirden talep gelmişti. Daha sonra yapılan görüşmelerde üretim merkezi olarak Bursa’nın Gemlik ilçesindeki askeri alan tercih edilmişti. 4 milyon metrekare genişliğinde olan bu alanın 1 milyon metrekarelik kısmına kurulacak olan bir fabrikada üretim gerçekleştirilecekti. Gemlik ilçe belediye meclisinden de bu konuda onay alındı.
Yerli otomobil hakkında parça açıklaması
Hatırlarsanız yerli otomobil tamamen elektrikli bir yapıya sahip olacak. Araca ilişkin Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş’ın “Aracın elektrikli motoru için Bosch ile görüşüyoruz. Aracın bataryası için Çin ağırlıklı 6 firma ile gizlilik sözleşmesi imzaladık. Bunlardan biri ile anlaşacağız. Araç entegrasyonu konusunda teknoloji partneri olarak Alman mühendislik firması EDAG’ı seçtik. Myra, İngiltere’nin kabul gördüğü, özellikle mekanik akşamlarda şasi sistemleri konusunda partnerlerimizden birisi. Tasarım için İtalyanlarla anlaştık. Dünya çapında bu işi en iyi kim yapar diye bakıyoruz. Nisan, mayıs gibi tedarikçi seçimlerimizi tamamlamış olacağız. Teknolojiyi ülkemize getirip bunu Türkiye’de üretmek mi, başka bir yerde ürettirmek mi daha maliyetli ona bakıyoruz. Partnerimizin karşısına oturunca neyin ne olduğunu biliyoruz. Ona göre pazarlık yapıyoruz. Partnerimizin karşısına oturunca fikri mülkiyet hakkının bizde olmasını istiyoruz. Ona göre anlaşma yapıyoruz” cümleleri kamuoyuna yansımıştı.
Yorumlar kapatıldı.